2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:25

Belföld

Dokumentum igazolja Kránitz spanyolországi ingatlanügyletét

A Magyar Nemzet birtokába kerültek olyan iratok, amelyek alapján kijelenthető: a kispesti vagyonkezelő igazgatója megvásárolt egy spanyolországi ingatlant, amelyet nem tüntetett fel vagyonnyilatkozatában. Mindemellett a politikus éveken át nem nyúlt ahhoz a számlához, amelyre a fizetése érkezett. Felmerül a kérdés, hogy miből finanszírozta kiadásait.

Gajda Péter kispesti polgármestert a Hír TV kérdezte egy hete arról, hogy tudott-e Kránitz Krisztián spanyolországi ingatlanjáról. A kerületvezető azt mondta, nem tudott a dologról, és abban sem biztos, hogy ez igaz. Amikor a riporter elmondta, hogy birtokunkban vannak az állításunkat igazoló dokumentumok, Gajda így válaszolt: „Gratulálok önöknek.”

Hozzátette: nem biztos benne, hogy ezek a dokumentumok igazak. A Magyar Nemzet birtokába jutott egy előszerződés, amely alapján a spanyolországi földhivataltól kértük ki az ingatlan dokumentumait. Az előszerződés szerint A. C. nagy-britanniai lakcímmel rendelkező olasz állampolgár adta el az új építésű ingatlant Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő igazgatójának, XIX. kerületi önkormányzati képviselőnek. Az előszerződést 2018. július 13-án hitelesítették a felek aláírásukkal.

A földhivatali dokumentum igazolja, hogy létrejött az adásvétel és az előszerződésben szereplő ingatlan tulajdonosa „Don Ferenc Krisztian Kranitz” kispesti lakos lett. A hatóságok részéről Margarita Penafiel jegyző írta alá a dokumentumot 2018. október 26-án, amely 2018. december 5-én jogerőre emelkedett.

A vagyonkezelő igazgatója által feltüntetett adatokkal kapcsolatban felmerülhet a szabálytalanság gyanúja, ugyanis Kránitz hivatalosan egyedülállónak vallotta magát, ám a politikus baráti köréből kiszivárgott információk szerint válópere még mindig tart.

 

 

Az MSZP-s képviselő vélhetően baráti kölcsönből vásárolta az ingatlant, amelyhez megtakarításait is felhasználhatta – legalábbis erről árulkodik vagyonnyilatkozata. Az önkormányzat honlapján található dokumentumokat összevetve a hangfelvételekkel egy érdekességre bukkanhatunk.

A lapunk által nyilvánosságra hozott egyik hanganyagban Kránitz Krisztián számlájáról folyik beszélgetés. A vagyonkezelő igazgatója a jelek szerint egy külön számlán gyűjtötte az önkormányzattól kapott fizetését, amelyhez nem nyúlt. Felmerül a kérdés, hogy akkor miből élt.

Közben Gajda Péter, a XIX. kerület újraválasztott polgármestere a Népszavának nyilatkozott a lapunk által feltárt kép- és hangfelvételek főszereplőjéről, a vasárnap ismét képviselői mandátumot szerzett Lackner Csabáról. Mint elmondta, még e héten tisztázzák a helyzetet, és ha bebizonyosodik Lacknerről, hogy kokaint fogyasztott, és emiatt ostobaságokat beszélt, akkor távoznia kell a közéletből.

Magyar Nemzet / Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!