2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Napi aktuális 05:00

Belföld

Dobrev Klára, Apró Antal unokája most sem kért bocsánatot + videó

Élesen kritizálta Dobrev Klára november negyedikei posztját a Hír TV által megkérdezett történész. Gyurcsány Ferenc felesége a forradalom leverésének napján azt írta közösségi oldalán: nem szabad elfelejteni az akkori eseményeket. Köő Artúr szerint elvárható lenne, hogy az ilyen írások mellett Dobrev Klára elnézést kérjen nagyapja tetteiért.

  • Dobrev Klára, Apró Antal unokája most sem kért bocsánatot + videó

November 4. az emlékezés napja. Írta ki közösségi oldalára Dobrev Klára. A DK árnyékminisztere rámutatott: 67 évvel ezelőtt ezen a napon szállta meg a szovjet hadsereg Magyarországot, hogy brutális kíméletlenséggel leverje a magyarok szabadság iránti vágyát. Gyurcsány Ferenc felesége mindenkit felszólított, hogy gyászoljon és ezt ne felejtse el soha. 

A HírTV stábja elment a Rákoskeresztúri Új Köztemetőben található 301-es parcellához. Itt nyugszanak az 1956-os forradalom, és az azt követő megtorlás áldozatai, köztük Nagy Imre miniszterelnök, akit 1958. június 16-án egy koncepciós per során végeztek ki a szomszédos Kozma utcai gyűjtőfogházban.

Az úgynevezett Nagy Imre pert a Magyar Szocialista Munkáspárt részéről Apró Antal felügyelte, aki nem más, mint Dobrev Klára nagyapja.

Köő Artúr történész szerint ezért visszás a DK-s politikus bejegyzése közösségi oldalán.

Nagyon örülünk annak, hogyha valaki így gondolja, hiszen úgy néz ki, hogy Magyarországon van egy egységes konszenzus azzal kapcsolatban, hogy mi 56, és mi november 4-e, de elvárnánk társadalmi szinten is, hogy nemcsak ilyen poszt szülessen, hanem elnézést kérjen, megkövesse mindazokat a dolgokat, amelyeket ugye a nagyszülő véghez vitt – hangsúlyozta a történész. 

A még élő 56-osok azt mondják: végig tisztában voltak a Rákosi-rendszert vezető kommunisták, köztük Apró Antal politikai múltjával.

Kádár János és Dobrev Klára nagyapjának sírját is „lefóliázták” szombaton adta hírül a gulyáságyú média. A képek tanulsága szerint Kádár János neve helyére azt írták: Hóhér. Apró Antal sírjára pedig azt írták: Pribék.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!