2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Állami áruház

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Divat lett a baloldalon elítélve megtartani a képviselői mandátumot

Fekete-Győr Andrást, valamint Varju Lászlót is elítélte a bíróság, azonban nem akarnak lemondani a parlamenti mandátumukról, sőt, a bíróság függetlenségét kérdőjelezik meg a nyilatkozataikban. Korábban a lapunknak nyilatkozó szakértők, valamint kormánypárti politikusok is leszögezték: a két balodali politikus méltatlanná vált a képviselői munkára, amiről le kell mondaniuk.

  • Divat lett a baloldalon elítélve megtartani a képviselői mandátumot

A Magyar Nemzet a két baloldali politikus ellentmondásos vélekedése kapcsán mutatja be a bírósági ítélet birtokában megtartott parlamenti mandátumok visszás történetét. 

Nem akar lemondani a parlamenti mandátumáról és visszavonulni a közélettől Fekete-Győr András. A Momentum bukott elnöke még pénteken a közösségi oldalán úgy vélekedett, hogy börtönnel fenyegetik, ez pedig csak megerősíti őket abban, hogy jó úton járnak. 

Mint ismert, nemrég másodfokon egy év börtönbüntetésre ítélték Fekete-Győrt, miután egy 2018-as kormányellenes tüntetésen eldobott füstgránát és az azt követő lökdösődés miatt emeltek vádat ellene. A büntetést a bíróság két év próbaidőre felfüggesztette. Szarvas Koppány Bendegúz, a párt másik tagja esetében maradt a felfüggesztett szabadságvesztés. Fekete-Győr a védőjével együtt már fellebbezett a döntés ellen, így az ítélőtáblán folytatódik az ügy. Fekete-Győr az ATV műsorában úgy vélekedett, hogy jelenleg ő egy koncepciós per áldozata.

Amint arról a Magyar Nemzet beszámolt, bűnösnek nyilvánították Varju Lászlót, a Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti képviselőjét is testi sértés bűntettében.

 Az ellenzék 2018 decemberi, MTVA-székháznál okozott botránya során Varju politikustársaival együtt randalírozott az épületben, összetűzésbe kerülve az ottani biztonsági szolgálattal. A képviselő a vád szerint egy biztonsági őrnek nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott. Mivel a másodfokú bíróság megváltoztatta az elsőfokú ítéletet, ezért a döntés még nem jogerős. Az ítélettel kapcsolatban Varju László az ATV műsorában azt állította, politikai befolyás alatt döntött az ítélőtábla. Ráadásul a politikus tagadta, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott volna azt MTVA biztonsági őrének.

teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!