2019. szeptember 19.,
csütörtök, Vilhelmina napja

Disznóknak nevezte a kormánypártok tagjait a Jobbik alelnöke

Hír TV

2019. május 2., csütörtök 19:17

Nem ítéli el a patkányozó kampányt hirdető MSZP-s Ujhelyi István Stummer Jánost. A Jobbik politikusa nagykőrösi kampány-beszédében disznóknak és gazembereknek nevezte a kormány tagjait. A Fidesz nem lepődött meg a Jobbik újabb megnyilvánulásán.

A Jobbik alelnöke Stummer János nagykőrösi kampánybeszédében bizonygatta, hogy pártja elpusztíthatatlan, mert a hazához való hűség tartja össze. Bár a politikus előzőleg megígérte, hogy nem fog patkányozni, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó után mégis hasonló hangnemben beszélt.

A Jobbik majálisán a párt egyik alelnöke még azt mondta, hogy Stummer kijelentésének lesz következménye. Egy nappal később párttársa inkább már kitért a válaszadás alól.

Az LMP szerint a politikai ellenfelek állatokhoz hasonlítása már aljas szintre vitte le a közbeszédet. A Demokratikus Koalíció is elítéli Stummer kijelentését.

Bangóné Borbély Ildikó alig egy hete élő adásban patkányozott le több millió embert. Pártja azonban nem határolódott el sem a politikustól sem a sértő kijelentéstől, hanem hasonló stílusú kampányba kezdett.

Kampányfőnökük közzé is tett egy videót, ami csak pár órán keresztül volt elérhető a Facebookon. Szerettük volna megkérdezni Ujhelyi István, hogy mi a véleménye a Jobbikos kijelentésről, de nem kívánt válaszolni.

A Fidesz nem lepődött meg az újabb Jobbikos botrányon. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a Jobbik alelnöke nem csak egy politikai vezetőről beszélt, nem politikussal vitázott, hanem emberek tömegét sértette meg.

Hír TV