2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Diszkóbotrány: Magyar Péter szerint nem minden zaklatás, ami annak látszik

A politikus a Mandiner ellen indított per tárgyalásán elmagyarázta, hogy szerinte Dél-Amerikában tangó az, ami máshol zaklatás lehet.

  • Diszkóbotrány: Magyar Péter szerint nem minden zaklatás, ami annak látszik

A tárgyalóteremben folytatódott Magyar Péter diszkóbotránya. Emlékezetes, a politikus még júniusban, az Ötkert nevű budapesti szórakozóhelyen olyan vállalhatatlanul viselkedett, hogy végül a biztonsági őrök vezették ki. Magyar Péter később a bíróságon támadta meg a Mandiner vonatkozó cikkét, az ügy perfelvételi tárgyalására augusztus végén került sor.

Fiatal lány lába között csúszott-mászott Magyar Péter

Mint emlékezetes: a politikus balhéjáról megrázó videók kerültek elő, a felvételt, hogyan csúszik-mászik Magyar Péter egy nála jóval fiatalabb lány lábai között a bulin, ahonnan kidobták, itt nézheti vissza. De a Tisza Párt alelnöke a szemtanúk szerint még a szórakozóhely előtt is folytatta ámokfutását. Sőt, a gyanú szerint a szórakozóhelyen megütött egy férfit, aki róla felvételeket készített, a telefont pedig elvette tőle, majd a Dunába dobta.

Metropolnak korábban jogi szakértők is megszólaltak, akik szerint garázdaság, rongálás, lopás vagy rablás gyanúja is felmerülhet. Utóbbi esetben akár éveket is kaphat az ellenzéki politikus, de minderről első körben a nyomozó hatóságnak, illetve később a bíróságnak kell döntenie. 

A botrányos estén egyébként ott volt a szórakozóhelyen az újságírókat ujjtöréssel fenyegető Radnai Márk is.

A mentelmi joga mögé bújik Magyar

Magyar botránya miatt nyomozás is indult, azonban az eljárást fel kellett függeszteni, hiszen Magyar Péter időközben mentelmi jogot szerzett. 

Válaszok helyett perelés

A botrányról a Mandiner is beszámolt, ahogy a magyar sajtó nagy része. A cikk kiegyensúlyozott volt, hiszen nem csupán a Ripost értesüléseit írták meg, megpróbálták megszólaltatni Magyar Pétert is, a Talpra Magyarok nevű szervezetnek írt levelükre viszont semmilyen válasz nem érkezett.

Magyar végül a Facebookon reagált az eseményekre, a botrányról szóló cikkben így – válasz hiányában – a politikus posztját szemlézte a lap, teljes terjedelemben, változtatások nélkül.

A diszkóbotránya után tehát Magyarnak személyesen is lett volna lehetősége tisztáznia magát, ehelyett azonban inkább pert indított a Mandiner ellen.

Az úgynevezett perfelvételi tárgyalásra augusztus végén került sor, Magyar Péter pedig hosszú monológot adott elő, ismét tagadva, hogy zaklatott volna lányokat a szórakozóhelyen.

De kapott természetesen a Mandiner szerkesztősége, a kormány és a történteket lefilmező személy is.

Magyar Péter: Megítélés kérdése, mi számít zaklatásnak

A Tisza Párt vezetője kitért egyebek mellett arra, hogy a zaklatás megítélése nagyon széles skálán mozog, ami részben egyéni megítélés kérdése, „különböző kultúrákban, különböző táncok vonatkozásában, hogy mi számít zaklatásnak. Valószínűleg a Mandiner főszerkesztőségében más irányelvek vannak, a kokainos partikon is - egyébként kiskorúakkal folytatott szexuális cselekmények során -, ott valószínűleg magasabb az ingerküszöb. (...) Én arra hivatkoztam az előbb, hogy 

például Dél-Amerikában a tangó nevezetű tánc sokak számára itt, Európában erotikusnak számít, és lehet, hogy még zaklatónak is, a Mandiner tisztelt jogi képviselőinek is, viszont a világ nagy részén nem számít annak.”

Így szerinte hiába mondja akár 200 tanú, hogy zaklatás történt, ha maga az áldozat nem így élte meg.

Forrás: Mandiner.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Simicskó István: Előbb-utóbb ebből káosz lesz + videó

Simicskó István: Előbb-utóbb ebből káosz lesz + videó

Jelenleg Németország megvédi a határait, azt csinálja, amit Magyarország 2015 óta tesz, ehhez képest az Európai Bizottság a nyáron kiszabott egy 200 millió eurós bírságot hazánkra, amelynek második felszólítása kedden fog lejárni. A témában vendégünk volt Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője.
Ahonnan bejelentkezett kollégánk, az a terület hamarosan víz alatt lesz + videó

Ahonnan bejelentkezett kollégánk, az a terület hamarosan víz alatt lesz + videó

Magyarországon a pusztító árhullam, gyakorlatilag mindenki védekezik. Harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el Budapest valamennyi árvízvédelmi szakaszán. Adorján Kira, a HírTV tudósítója számolt be a legfrissebb fejleményekről, majd kapcsoltuk Dóka Imrét, a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjét. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szentkirályi Alexandra: Minden segítő kéz számít + videó

Szentkirályi Alexandra: Minden segítő kéz számít + videó

Összefogásra, és összedolgozásra van szükség- jelentette ki a Fidesz budapesti elnöke, a közelgő árvíz-veszéllyel kapcsolatban. Szentkirályi Alexandra szerint a legfontosabb, hogy a szakemberekre hallgatva minél többen segítsenek, hogy megakadályozzák a közelgő katasztrófát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!