2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Belföld

Digitális eszközöket kaptak hátrányos helyzetű települések iskolái

Hátrányos helyzetű települések iskoláinak digitális felzárkózásában segít a Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítvány. Az oktatási intézmények modern digitális eszközöket kapnak, amikkel a gyerekek otthon a szabadidejükben is gyakorolhatnak.

  • Digitális eszközöket kaptak hátrányos helyzetű települések iskolái

Szingapúri mintára több mint egy évvel ezelőtt indította el a Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítvány a digitális felzárkóztatást 6 iskolában. Ezeket olyan leghátrányosabb helyzetű településekről választották ki.

„Nem felzárkóztatni kell, hanem a legújabb tudást, a robotizálást, munkahelyekhez szükséges tudást, a készségeket kell minél kisebb korábban elsajátítani – mondta Hegedűs Zsuzsa, a Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítvány kuratóriumi elnöke. – Ez a szingapúri példa, azt a leghátrányosabb helyzetűeknek kell adni, hogy azok ugorjanak előre. Úgyhogy ez itt indult el.”

A Patay István Általános Iskolában jelenleg több mint 500 diák tanul. Az oktatási intézmény kapott egy drónt, egy 3D-s nyomtatót és egy játékos angol tanulást is segítő robotot. A kisebbek egy-egy táblagéppel gazdagodtak, amelyet haza is vihetnek, míg a felsős szakkörösök saját laptopon gyakorolhatnak akár szabadidejükben is. Hiszen fontos a gyerekek lehetőségeinek bővítése.

„Már tanulnak informatikából azért évek óta, és legóeszközökkel az első osztályosok is ismerkednek, sőt elmondhatom, hogy nagyon ügyesen használják, de ezek az eszközök azért még szélesebb körben tudják majd a kompetenciájukat fejleszteni – nyilatkozta Kukuts Csilla, a Patay István Általános Iskola intézményvezetője. – Tehát biztos vagyok benne, hogy magabiztosabban, bátrabban fognak majd ezek után minden digitális  Tehát biztos vagyok benne, hogy magabiztosabban, bátrabban fognak majd ezek után minden digitális eszközhöz nyúlni. Bár kétségtelen, hogy ebben eddig is ügyesek voltak.”

Ugyanebben a programban vesz rész a porcsalmai és az ófehértói általános iskola is. Ők január 28-án kapják meg a digitális felzárkózást segítő eszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!