2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Diákok bevonásával figyelmeztetnek a besurranókra

Középiskolás diákok és polgárőrök bevonásával hívják fel a lakosság figyelmét a besurranókra a Balatonnál. Gyenesdiáson és Vonyarcvashegyen az elmúlt időszakban megemelkedett a besurranások és lopások száma. Az ott élők és a nyaralók figyelmét arra hívják fel, hogy ne hagyjanak nyitva ajtót, ablakot, ne adjanak lehetőséget a betörők, tolvajok számára.

Az akció előtti eligazításnak ezúttal nemcsak rendőrök, de polgárőrök és középiskolás diákok is résztvevői voltak. A bűnmegelőzéshez a rendőrség minden lehetséges eszközt igyekszik bevetni.

„Az elmúlt másfél hónapban, ahogy megindult a balatoni szezon, megjelentek a területen az alkalmi tolvajok, besurranó tolvajok. Szeretnénk mindenáron létrehozni azt a stabil biztonságot, amelyet az itt nyaralók, az itt élők megszoktak” – közölte Horváth István, a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője.

A szórólapokat, jó tanácsokat osztó diákok között voltak, akik már tavaly is részt vettek az akcióban. „Volt az iskolánkban egy kiírás, hogy lehet jönni bűnmegelőzési táborba. Nekem nagyon megtetszett, ezért jelentkeztem a barátnőmmel. Hoztuk két másik osztálytársunkat is” – nyilatkozta Nemes Viktória.

„Nagyon örülnek a turisták a strandon, ha figyelmeztetik őket arra, hogy ha az ablakot nyitva hagyják, vagy táskákat hagynak elöl az ülésen, az szemmel láthatólag provokáció egyes személyeknek” – mondta Péter Károly, Vonyarcvashegy polgármestere.

A rendőrség az akcióval szeretné elriasztani a bűnelkövetőket a térségből, de a rendőrkapitány abban is reménykedik, hogy a résztvevő diákok közül lesznek, akik kedvet kapnak a hivatásos bűnüldözéshez.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!