2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Devizahiteles-perek: tartani tudják a szigorú határidőt

Tartható lesz a határidő a devizahiteles-pereknél – a Fővárosi Törvényszék elnöke szerint.

Fazekas Sándor a távirati irodának azt mondta, áttörést értek el az ügyteher csökkentésben, így a devizahitelek miatt keletkező többletteher miatt is tartani tudják majd a törvényben előírt szigorú határidőt. Az elnök kifejtette, az elmúlt két és fél évben több nemperes ügyeket intéző bírát tettek át peres ügyek intézésére, a bírák mellett pedig szakemberekből álló csapatok dolgoznak, így az ítélkezés hatékonysága 30-40 százalékkal nőtt. 2013-ban létszámfejlesztés is volt. Az első devizahiteles-keresetlevelek már megérkeztek a törvényszékre, a hitelintézetek legkésőbb augusztus 25-éig adhatják be keresetüket a devizahiteles-mentőcsomag ellen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!