2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Deutsch Tamás felajánlotta segítségét Cseh Katalinnak

A momentumos politikus olyan dokumentum nyilvánosságra hozatalát követelte, amely Deutsch szerint már hónapok óta nyilvános – csak egy kis internetes keresésre lett volna szükség.

  • Deutsch Tamás felajánlotta segítségét Cseh Katalinnak

Deutsch Tamás felajánlotta Cseh Katalinnak, hogy bármikor áll rendelkezésére az internetes keresésben – mindezt egy Facebook-poszt alatti kommentben.

Az előzménykehez tartozik, hogy a momentumos képviselő a legnagyobb közösségi oldalon követelte, hogy „a kormány hozza nyilvánosságra, milyen szakmai és társadalmi egyeztetéseket folytatott le eddig a helyreállítási terv elkészülte érdekében, továbbá hozzák nyilvánosságra azt is, pontosan milyen területeken és mire kívánják elkölteni a helyreállítási alap forrásait”.

A nemzeti helyreállítási tervet a kormány az Európai Bizottságnak kell benyújtsa, a határidő április 30. A dokumentumnak tartalmaznia kell azokat a részletes terveket, amelyek a tavaly decemberben jóváhagyott költségvetés és a Next Generation EU keretében hazánkba érkező uniós források elköltéséről szólnak.

„Ahhoz, hogy ezek a források valóban megérkezzenek, a magyar kormánynak részletes tervet kell bemutatnia az Európai Bizottságnak, amit a testületnek jóvá kell majd hagynia. Mi, az Európai Parlament képviselői pedig véleményezni fogjuk, véleményünket pedig a Bizottságnak figyelembe kell vennie döntésekor. A nemzeti helyreállítási terv benyújtásának végső határideje április 30-a, de a munka és az egyeztetés már folyik a tagállamok és a Bizottság között” – írta Cseh Katalin.

Az uniós pénz ugyanis nem a kormányé, hanem az embereké! – zárul a liberális politikus posztja, amely alatt Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő kommentelt, belinkelve Magyarország Helyreállítási és Alkalmazkodási Tervét.

„Kedves Cseh Katalin,

Magyarország Helyreállítási és Alkalmazkodási Terve hónapok óta nyilvános. Az internetes keresés elsajátításában bármikor állok rendelkezésére. Ennyi” 

– szúrt oda Deutsch.

Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!