2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Deutsch Tamás: Dobrev áll a magyar kormány elleni büntető akciók hátterében

Az Európai Parlament baloldali többsége úgy gondolja, hogy nekik arra van joguk, hogy saját politikai véleményüket a büntető jog eszközével akarják a riválisaikra, a velük egyet nem értőkre kényszeríteni – így reagált Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője Magyarország élpben című műsorunk pénteki adásában arra, hogy pert indít az Európai Parlament az Európai Bizottság ellen, amiért még mindig nem alkalmazza a jogállamisági mechanizmust. A politikus arról is beszélt, hogy Dobrev Klára EP-képviselőként Brüsszelben az európai baloldal magyar baloldalnak nyújtandó kampánysegítségét szervezi.

  • Deutsch Tamás: Dobrev áll a magyar kormány elleni büntető akciók hátterében

Az Európai Parlament mindent akar – idézte Deutsch Tamás Varga Judit igaságügyi minisztert. Közlése szerint az EP egyszerre akar lenni bíró, ügyész, nyomozó hatóság, csak egyik funkció sem az, amit a jogszabályok megengednek egy parlamentnek.

Emlékeztetett,

az Európai Parlament arra is képes volt, hogy amikor 2020 nyarán az uniós állam- és kormányfők megállapodtak abban, hogy miként nézzen ki az EU hétéves keretköltségvetése és megállapodtak a 750 milliárd eurós helyreállítási alapról, akkor hosszú hónapokon keresztül lassították a költségvetésnek és a helyreállítási alapnak az elfogadását, zsarolták az Európai Bizottságot és az Európai Tanácsot, mert ők ragaszkodtak ahhoz, hogy a jogállamisági jogszabály, ez a büntető eszköz el legyen fogadva és bele is kényszerítették ebbe a tanácsot.  

A Fidesz európai parlamenti képviselője képtelenségnek nevezte, hogy valakit büntessenek amiatt, mert eltér a véleménye a mainstream-től.

Az Európai Tanácsban döntés született arról, ha valaki az Európai Bírósághoz fordul, akkor ameddig a testület nem dönt, addig az Európai Bíróság nem fogja alkalmazni a jogszabályt. Deutsch Tamás hozzátette:

a legostobább fenyegetőzéssel ezen akar változtatni az Európai Parlament.

A politikus megjegyezte, Dobrev Klára DK európai parlamenti képviselő azt a feladatot hajtja végre, hogy szervezze az EP baloldali többségének durva beavatkozását a magyar belpolitikába.

Ez a nyílt, szemérmetlen kampánysegítség, beavatkozás a magyar választási kampányügyeibe (…) ami a magyar baloldal javára befolyásolhatja a magyar választások eredményét

– jelentette ki Deutsch Tamás.

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!