2024. 10. 01. Kedd Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Deutsch Tamás: az összes EP-képviselőt levélben tájékoztatjuk Magyar Péter mentelmi ügyéről

Az összes európai parlamenti (EP-) képviselőt levélben tájékoztatják Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről és az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményről - közölte a Fidesz EP-képviselője kedden a Facebook-oldalán.

  • Deutsch Tamás: az összes EP-képviselőt levélben tájékoztatjuk Magyar Péter mentelmi ügyéről

Deutsch Tamás azt írta a közösségi oldalán, hogy Magyar Péter köztörvényes bűncselekményt követett el, lopással gyanúsítja őt az ügyészség, de ő nem akar lemondani a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a felelősségre vonást.

"Magyar Péter diszkóbotrányának éjszakáján csatak részegen kiskorú lányokat zaklatott, a lábuk között kúszott-mászott, és szexuális ajánlatokat tett nekik. Az őt levideózó vendéget megfenyegette, meg is ütötte, majd ellopta a telefonját és miután a botrányos viselkedése miatt kidobták őt a tinipartyról, az ellopott telefont bedobta a Dunába" - fogalmazott a képviselő. Hozzátette: Magyar Péter azért lopta el és dobta a telefont a Dunába, nehogy előkerüljenek róla olyan felvételek, amelyekből kiderül, hogy ő "nagyon nem az, akinek próbálja mutatni magát".

Hangsúlyozta: Magyar Péter lopásából büntetőügy lett, és ahhoz, hogy bíróság elé állíthassák, az európai parlamenti képviselői mentelmi jogának felfüggesztéséről kell szavaznia az EP-nek.

"A botrányhősnek persze esze ágába sincs felelni ezért a tettéért sem. A Tisza Párt elnöke ugyanis bejelentette, nem mond le a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a felelősségre vonást. Magyar azért lobbizik fűnél-fánál, hogy amikor majd a mentelmi jogáról szavaznak az Európai Parlamentben, akkor az EP baloldali többsége megvédje őt, és így megússza a felelősségre vonást az általa elkövetett bűncselekményért" - emelte ki Deutsch Tamás.

Úgy folytatta, hogy a mentelmi jog azonban egyáltalán nem arra szolgál, hogy az európai parlamenti képviselők törvények fölé helyezhessék magukat és visszaélve helyzetükkel a köztörvényes bűncselekmények miatti felelősségre vonást megúszhassák.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!