2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Deportálással fenyegette meg Vidnyánszky Attilát egy baloldali képviselő

Gyalázatos bejegyzésben fenyegette meg deportálással egy V. kerületi baloldali önkormányzati képviselő Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház főigazgatóját, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnökét a Nemzeti Színház Facebook oldalán.

  • Deportálással fenyegette meg Vidnyánszky Attilát egy baloldali képviselő

Bródy Gábor, aki az MSZP színeiben jutott be az V. kerületi közgyűlésbe, a Nemzeti Színház információja szerint azt írta a beregszászi születésű Vidnyánszky Attilának, a színház facebook-oldalára: "Nem mennél vissza - most még magadtól - Ukrajnába...?"

A bejegyzés egyrészt mindent elárul arról, hogy a Gyurcsány Ferenc vezetése alatt álló radikális baloldal mennyire gyűlöli a külhoni magyarokat, másrészt - a teljesen nyíltan - vagyonelkobzással fenyegetőző Gyurcsányon is túllicitálva azzal fenyegeti meg a nagy művészt, Vidnyánszky Attilát, hogy ha a baloldal jut hatalomra, akkor kitelepíteni, száműzni, deportálni fogják.

Bródy Gábor korábban azzal lett ismert, hogy egy szocialistákhoz közelálló blogger megírta róla: 2004 után egymilliárd forintot tüntetett el úgy, hogy különböző cégeket alapított, majd azokból a felszámolás előtt új társaságba mentette át a vagyont. Az ügyletről több szocialista vezető is tudott. Csődbüntett gyanúja miatt eljárás is folyt Bródy ellen, aki személyesen is gyűlölheti Vidnyánszky Attilát.

A Nemzeti Színház főigazgatója ugyanis kezdeményezője volt a tao-rendszer megszüntetésének, mert sokan csaltak, és úgy kerestek milliárdokat, hogy nem végeztek valódi tevékenységet. Ahogy a Pesti Srácok arról beszámolt, az egyik érintett Bródy Gábor volt, akinek cége, a Jégszínház Kft. egymilliárdos tartozást halmozott fel, kisemmizve Bródy munkatársait (ez nem a fentebb említett egymilliárd, hanem újabb eltűnt pénz). A Pesti Srácok szerint Bródy üzlettársa még az országból is elmenekült.

Vidnyánszky Attila néhány napja az Origónak adott hosszabb interjút, amelyben azt mondta, hogy Gyurcsány fenyegetőzését félelmet keltőnek és bolseviknek tartja. A baloldal egyébként azóta sem ítélte el a bukott miniszterelnök szavait.

Gyurcsány azt követően írt a Facebook-on arról, hogy hatalomra jutásuk esetén minden értelemben földönfutóvá teszik Vidnyánszky Attilát, hogy a Kossuth-díjas rendezőt nevezték ki a súlyos szakmai gondokkal küzdő Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnökének.

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!