2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Olimpiai álom Erdélyben 11:00

Belföld

Demszy Gábor: Kiszállok

„Úgy döntöttem, minden rám írt szöveget elolvasva, hogy kiszállok, nem fogom arra pazarolni időm, hogy egy nyilvános fórumon osszam meg gondolatai­mat” – jelentette be Demszky Gábor szombat éjfél előtt Facebook-oldalán. A volt SZDSZ-es, egykori főpolgármester szerint a XX. században teret nyerő polgári engedetlenség ma már nem létezik, annak ellenére, hogy „az autokratikus rezsimmel szemben csak ez lehetne a hatékony ideológiai és gyakorlati fegyver”.

  • Demszy Gábor: Kiszállok

„A facebookozás e helyett a polgári engedetlenség helyett van, a gőz kieresztésére szolgáló szelepként szolgál” – folytatja búcsúírásában a volt főpolgármester, aki Korniss Mihályt idézve még hozzáteszi: „Unom már ezt az ellenzéki szövegelést, hapsikáim.” Komoly ellenzéki kritikát is megfogalmaz, amikor a kormány megbuktatása kapcsán kijelenti, hogy ezt „legalábbis Budapesten a többség hőn szeretné, ám a kisujját sem mozdítja meg érte”. ­Demszky szerint az egymás után háromszor is kétharmados többséggel megválasztott Orbán-kormány illegitim, ezért vele szemben minden erőszakmentes tiltakozás, mozgalom, proteszt akció megengedett, azonban erre „a kontrollált és erősen szerkesztett Facebook alkalmatlan eszköz”.

„Ezért döntöttem úgy, hogy kiszállok és a jövőben elsősorban írni fogok. Egy hétig még fent leszek, hogy lementsem azokat a bejegyzéseimet, amelyekre még szükségem lehet, de már nem fogok válaszolni a rám írott szövegekre” – zárta gondolatait Budapest egykori vezetője, akit nagyon sok támadás ért ellenzéki oldalról azután, hogy az elmúlt hetekben több, Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester tevékenységét bíróló Facebook-bejegyzést is megjelentetett.

Mint azt a Magyar Nemzet megírta, a volt szabad demokrata főpolgármester legutóbb azt kifogásolta, hogy jelenlegi utódja nem elég vehemensen lép föl többek között a Liget-projekt, a kormány egy részének a budai Várba költözése vagy a kórházi ágyak felszabadítása ellen. Demszky azt várta volna el Karácsony Gergelytől, hogy a járványhelyzetben szálljon ki a „szigorítási versenyből”, mert ezzel csak politikai csatát veszíthet a miniszterelnökkel szemben.

Demszky azt is hangsúlyozta, hogy a főpolgármesternek a kormány tevékenységét ellensúlyozó politikusként kellene fellépnie.

Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Összefog-e végül a Momentum a Gyurcsány párttal a választásokon?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!