2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

A "Bihar grófja" Czárán Gyula

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Demonstrációt szerveznek az adótörvények ellen

Tüntetést tart november 21-én a fővárosi Kossuth téren a Liga Szakszervezetek az adótörvények és a költségvetési törvény társadalmi egyeztetés nélküli benyújtása ellen, valamint a korkedvezményes nyugdíj védelmében.

A Liga elnöke szerint ezek az intézkedések súlyosan érintik a munkavállalókat, a cafeteria adóterheinek emelése például pont a legrászorultabbakat sújtaná. Gaskó István hozzátette, a munkáltatók biztos, hogy áthárítják majd a költségeket az alkalmazottakra, ami a gyakorlatban jövedelemcsökkenést jelent majd. A kormány jövőre a jelenlegi 36-ról 51 százalékra emelné a béren kívüli juttatások adóját.

– Valószínű, hogy az a következménye az adó- vagy a közteheremelésnek, hogy a munkáltatók azt mondják, hogy hát, akkor megakasztjuk a kifizetését, nem vállalnak többletterhet, de még a jelenlegi teher kifizetését sem vállalják, hiszen alig várják a munkáltatók, hogy visszalépjenek ezekből a dolgokból, kicsit hümmögni fognak, hogy a kormány miatt, de nyilván azért, hogy megtakarítsák ezt a költséget is maguknak – mondta Gaskó István.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Elbaltázott beruházások a fővárosban

Elbaltázott beruházások a fővárosban

Karácsony Gergely, Budapest jelenlegi vezető a korábbi vezetés által megtervezett beruházások jó részét nem tudta vagy akarta tető alá hozni csaknem öt év alatt - hívta fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!