2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Demonstrációra készül a buszos szakszervezet

Demonstrációra készül – a járatkiszervezések miatt – az Egységes Közlekedési Szakszervezet, jelentette be az érdekképviselet elnöke.

Nemes Gábor szerint a BKV-nál kilencszáz dolgozó állása kerülhet veszélybe, ha további 300-400 járat üzemeltetését külső vállalkozókra bízzák. A szakszervezet elutasítja azt a tervet is, hogy a fizetés egy részét az üzemanyag-megtakarításból fedezzék, mert ez az összeg nem számítana bele például a nyugdíjalapba. Az érdekképviselet azért is tiltakozik, mert egy fővárosi határozat szerint az autóbuszok esetében a szolgáltatás 66 százaléka kiszervezhető.

„Folytatni kívánjuk ezeket az akciókat mindaddig, amíg nem értik meg, akár a közlekedésszervező részéről, hogy nem a feladatok ellen vagyunk. Nem a jegyvásárlás vagy a jegyárusítás megakadályozását kívánjuk megtenni, hanem csak a szükséges feltételeket szeretnénk megteremteni a munkavállalók számára. Illetve nagyon fontos, hogy igen is, vizsgálják felül azt, hogy indokolt-e és valóban költséghatékony ez a megoldás, hogy a kiszervezéseket a 66 százalékos mérték irányába terelik” – nyilatkozta Nemes Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!