2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Dataplex-ügy: Kóka János neve is felmerült

A Kóka János vezette gazdasági tárca államtitkárának és a MÁV Informatika Zrt. korábbi vezérigazgatójának neve is felmerül a Dataplex-ügyben – mondta Magyarország élőben című műsorunkban a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal kabinetfőnöke.

Az ügyben Bajnai Gordon offshore vállalkozása is érintett. Bőcz Sándor azután beszélt minderről, hogy a NAV vádemelési javaslattal átadta az ügyet a Fővárosi Főügyészségnek. A Dataplex értékét 2005-ben állami megrendelések révén növelték meg, majd értékesítették a céget milliárdos kárt okozva az államnak.

„A Dataplex Kft. egyik korábbi tulajdonosa, tehát még a Wallis felvásárlása előtti tulajdonosa és ügyvezetője is volt. Ő 2005-ben, amikor a Dataplex a Wallishoz került a GKM minisztériumhoz került, a vagyongazdálkodási főosztály vezetője volt, és ő alá tartoztak azok a cégek, amelyek az állam számára ezeket a nem túl előnyös szerződéseket megkötötték a Dataplex Kft.-vel. később ez az úr államtitkár is lett a GKM-nél” – mondta Bőcz Sándor.

A Kehi kabinetfőnökével készült teljes beszélgetés itt tekinthető meg.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részben lezárta a céggel összefüggő nyomozást, és hűtlen kezelés gyanúja miatt vádemelési javaslattal továbbította a Fővárosi Főügyészséghez. Bajnai Gordon a bűncselekmény időszakában a Wallis Rt. vezérigazgatója volt, de tagadta, hogy kihallgatták volna. Bővebben »»»

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!