2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Dataplex-ügy: Bajnainak semmi köze hozzá?

Bajnai Gordont sem gyanúsítottként, sem tanúként nem hallgatták ki a Dataplex-ügyben – ezt Szigetvári Viktor, az Együtt–PM társelnöke mondta a Hír TV-nek.

Szigetvári Viktor állítása szerint nem is számítanak rá, hogy Bajnai Gordont beidézhetik. Az ügyben a MÁV Informatika Zrt. vezetője ellen emelt vádat az ügyészség, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. Herczegh Tamás a vádirat szerint számítástechnikai eszközök elhelyezésére kötött bérleti szerződést a Dataplex Kft.-vel. A berendezések költöztetése elmaradt, a MÁV informatika mégis utalt 100 millió forintot a Dataplexnek, amely akkoriban a Wallis Zrt. érdekeltségébe tartozott. A Dataplex több hasonló állami megrendelést kapott az első Gyurcsány-kormány idején, majd a társaságot a Wallis eladta ciprusi offshore cégeknek, amelyek milliárdos haszonnal adták tovább a Magyar Telekomnak. A Dataplex-ügy idején a Wallis vezérigazgatója, valamint az egyik ciprusi offshore cég igazgatója Bajnai Gordon volt.

– Bajnai Gordonnak ehhez az ügyhöz nincs köze. Hogyha meg akarták volna hallgatni ezek az ügyészek, ha meg akarták volna gyanúsítani, akkor ez biztos megtörtént volna. Az elmúlt években már rétestésztaként húzzák ezt a Dataplex-ügyet, éppen amikor Bajnai Gordon valamit csinál a belpolitikában. A Dataplex-ügyben Bajnai Gordon semmit nem követett el – szögezte le az ellenzéki politikus.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál – Megvan mit akar a nyugat Oroszországtól + videó

Globál – Megvan mit akar a nyugat Oroszországtól + videó

Oroszország javát – vagy inkább javait akarja a pénzügyi háttérhatalom, és úgy tűnik kitart emellett az elhatározása mellett még akkor is, ha ezzel az atomháború szélére sodorja a A részletekről beszélt Boros Imre, közgazdász és Bogár László közgazdász a Globalban. Vigyázat a nyugalom megzavarására alkalmas tények hangzanak majd el. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!