2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Dániel Péter üvöltözött és bemutatott a hallgatóságnak

Üvöltözött és a hallgatósággal is veszekedett a bíróságon Dániel Péter. A Gyurcsány-párttal szimpatizáló ügyvéd ellen Wittner Mária indított pert, mert Dániel egy közösségi portálon – a többi között – köztörvényes bűnözőnek nevezte a Fidesz országgyűlési képviselőjét. Az ’56-ban halálra ítélt Wittner Mária azt mondta: közszereplőként többet kell eltűrnie, ám Dániel Péter túlment minden határon.

Wittner Mária, a Fidesz országgyűlési képviselője aljas indokból elkövetett rágalmazás miatt indított pert Dániel Péter ellen. Gyurcsány Ferenc bizalmasa ugyanis az egyik közösségi portálon korábban azt írta: Wittner Mária egy „primitív, köztörvényes, randalírozó és lincselő prosti”.

A kamarai tagságából már felfüggesztett ügyvéd szerint mondatai beleférnek a véleménynyilvánítás szabadságába. A bíróságon azt mondta, az általa leírtak azért nem csorbították Wittner Mária becsületét mert „nincsen neki”. 

Dániel a tárgyaláson egy 1958-as bírósági ítéletet idézett, amelyben állítása szerint az áll, hogy Wittner Mária köztörvényes bűnöket követett el. A perbe fogott Dániel Péter később üvöltözött és be is mutatott a háta mögött ülő hallgatóságnak.


Azt Wittner Mária is elismerte, hogy egy közszereplőnek többet kell tűrnie, ám szerinte Dániel Péter minősíthetetlenül, aljasul kritizálta. „Azt állítja, hogy prostituált vagyok… Egy ilyen becsületsértésért mindenki más feljelenti” – fogalmazott.

A politikus szerint egyébként a Dániel által idézett koncepciós per nem róla, hanem egy Mária nevű cellatársáról szólt, aki szintén nem követte el a terhére rótt bűncselekményeket.

A per március 13-án folytatódik, ám elképzelhető, hogy a felfüggesztett ügyvéd nélkül. „Meglátjuk, hogyan alakul az élet, ha nem leszek itt, távollétem alatt is fel lehet menteni, el lehet ítélni. Ilyen ítélet miatt nem fognak kiadni ennek a kormánynak” – nyilatkozta a Hír TV-nek.

Dániel Péter már korábban bejelentette, hogy az őt ért állítólagos támadások miatt azt tervezi, hogy kivándorol Izraelbe.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

A főpolgármester-választás megismétlését kéri Karácsony Gergely. Már be is nyújtotta a beadványt, annak ellenére, hogy pénteken a Nemzeti Választási Bizottság ismét az ő győzelmét állapította meg. Vitézy Dávid úgy reagált: áll az új voksolás elé.
Forró napok elé nézünk

Forró napok elé nézünk

A következő napokban beköszönt a kánikula, egyre perzselőbb lesz a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfő délutáni videójából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!