2018. január 18.,
csütörtök, Piroska napja

Dániel Péter állítja: elhagyja az országot

2012. július 11., szerda 21:41, frissítve: szerda 21:42

Cáfolta a Gój Motorosok vezetője, hogy megütötte volna Dániel Péter ügyvédet a bíróságon. Mészáros Imre szerint a Gyurcsány-pártot támogató ügyvéd beléjük kötött, amikor beszélgettek Wittner Mária ügyvédjével. A rendőrség közleményében csak szóváltásról számol be.

Dániel Péter állítja: bántalmazták őt a gój motorosok. A Demokratikus Koalíciót támogató ügyvéd állítja, hogy a Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő ellen elkövetett rágalmazás ügyében indult per tárgyalásán először szidalmazni kezdték, majd a csapat vezetője ököllel megütötte őt. Az ügyvéd büntetőfeljelentést kíván tenni Mészáros Imre és társai ellen, és mint az MTI-nek elmondta: az ország elhagyására készül, mert véleménye szerint rasszista támadás érte, és „nem lehet folyamatosan fenyegetve élni”.

Mészáros Imre, a Gój Motoros Egyesület alapító elnöke az MTI-vel azt közölte: a bíróság épületében tartózkodtak, és Wittner Mária ügyvédjével beszélgettek, amikor Dániel Péter megérkezett, és üvöltözve feléjük indult. Állítása szerint Dániel lenácizta őket, ám erre nem reagáltak. Amikor azonban az ügyvéd „túl közel lépett hozzá”, ő feltartotta a jobb kezét nyújtott tenyérrel, és az állánál megtámasztotta Dániel Pétert. Ezt önvédelemből tette, mert nem akarta, hogy az ügyvéd kárt tegyen benne – fogalmazott a gój motorosok vezetője. Mészáros úgy tudja, hogy a kiérkező mentősök nyugtatót adtak az ügyvédnek.

Az MTI kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt közölte: „a II–III. kerületi bíróság épületében folyamatban lévő bírósági ügye miatt megjelent egy férfi, aki az ott várakozók egy csoportjával szóváltásba keveredett. A férfi ezután rosszul lett” – tették hozzá. A közlemény szerint a rendőrök megjelentek az épületben, a jelenlévőket igazoltatták és meghallgatták, majd mentőt hívtak, akik ellátták a férfit.

Forrás: Hír TV, MNO, MTI