2017. december 11.,
hétfő, Árpád napja

13°

Dániel fegyelmi ügyét tárgyalja az ügyvédi kamara

2012. július 9., hétfő 09:55

Lapértesülés szerint hétfőn tárgyalja az ügyvédi kamara Dániel Péter ügyét. A Gyurcsány Ferencet támogató Dánielnek a Wittner Máriát gyalázó, alaptalan kijelentései miatt folyik a vizsgálat.

Hétfőn tárgyalja Dániel Péter fegyelmi ügyét az ügyvédi kamara – írja a Népszabadság. A lap úgy tudja, az 1956-os halálraítélt, a fideszes Wittner Máriát gyalázó internetes bejegyzése lesz a téma. Dániel kijelentéseiről ugyanis kiderült, hogy alaptalanok, mivel a fotó amelyre hivatkozott, nem a politikust ábrázolta.

A Gyurcsány-pártot támogató ügyvédnek nem ez az egyetlen ügye. A Kerekiben felállított Horthy-szobor megrongálását nem csak az ügyvédi kamara vizsgálja: a rendőrség már meg is gyanúsította Dániel Pétert. A budapesti ügyvéd a Somogy megyei településen lévő emlékművet még májusban öntötte le a festékkel, tettéről saját internetes oldalán tett közzé fotót.

A szoborrongálás kapcsán az MNO megírta, hogy a kamarai eljárás maximum fél évig húzódhat, ennek végén dönthetnek úgy, hogy tényleges fegyelmi eljárást kezdeményezzenek. Az ügyvéd ennek végén pénzbírságot kaphat, kizárni viszont valószínűleg nem fogják.

Dániel nevéhez fűződik ezek mellett az alaptörvény asztalának összekecsapozása is. Emiatt hetvenezer forint fegyelmi bírságot szabtak ki rá, összesen pedig 161 ezer forint megfizetésére kötelezték.

Forrás: Hír TV, MNO