2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Tiltott absztraktok

Következik:

Napi aktuális 04:40

Belföld

Dániel fegyelmi ügyét tárgyalja az ügyvédi kamara

Lapértesülés szerint hétfőn tárgyalja az ügyvédi kamara Dániel Péter ügyét. A Gyurcsány Ferencet támogató Dánielnek a Wittner Máriát gyalázó, alaptalan kijelentései miatt folyik a vizsgálat.

Hétfőn tárgyalja Dániel Péter fegyelmi ügyét az ügyvédi kamara – írja a Népszabadság. A lap úgy tudja, az 1956-os halálraítélt, a fideszes Wittner Máriát gyalázó internetes bejegyzése lesz a téma. Dániel kijelentéseiről ugyanis kiderült, hogy alaptalanok, mivel a fotó amelyre hivatkozott, nem a politikust ábrázolta.

A Gyurcsány-pártot támogató ügyvédnek nem ez az egyetlen ügye. A Kerekiben felállított Horthy-szobor megrongálását nem csak az ügyvédi kamara vizsgálja: a rendőrség már meg is gyanúsította Dániel Pétert. A budapesti ügyvéd a Somogy megyei településen lévő emlékművet még májusban öntötte le a festékkel, tettéről saját internetes oldalán tett közzé fotót.

A szoborrongálás kapcsán az MNO megírta, hogy a kamarai eljárás maximum fél évig húzódhat, ennek végén dönthetnek úgy, hogy tényleges fegyelmi eljárást kezdeményezzenek. Az ügyvéd ennek végén pénzbírságot kaphat, kizárni viszont valószínűleg nem fogják.

Dániel nevéhez fűződik ezek mellett az alaptörvény asztalának összekecsapozása is. Emiatt hetvenezer forint fegyelmi bírságot szabtak ki rá, összesen pedig 161 ezer forint megfizetésére kötelezték.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

A főpolgármester-választás megismétlését kéri Karácsony Gergely. Már be is nyújtotta a beadványt, annak ellenére, hogy pénteken a Nemzeti Választási Bizottság ismét az ő győzelmét állapította meg. Vitézy Dávid úgy reagált: áll az új voksolás elé.
Forró napok elé nézünk

Forró napok elé nézünk

A következő napokban beköszönt a kánikula, egyre perzselőbb lesz a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfő délutáni videójából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!