2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Daganatos gyerekektől vettek el több százmillió forintot

Több százmillió forintot szedett be két alapítvány, amelyek daganatos gyermekek megsegítésére kérték az egy százalékokat az adózóktól. A majdnem egymilliárd forintos, személyi jövedelemadókból felajánlott támogatásokból mindössze 68 millió forint ment az eredeti célra. A fennmaradó több mint 900 millió forintos összeget eszközbeszerzésre, luxus lakóparki lakásbérlésre, autóvásárlásra és reklámokra költötték. A Kehi kabinetfőnöke szerint kirívó esetekről van szó.

A két alapítvány majdnem egymilliárd forintot szedett össze öt év alatt a személyi jövedelemadók 1 százalékos felajánlásaival. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálata szerint a cégek a befolyó összeg töredékét, egészen pontosan 68 millió forintot fordítottak a betegek támogatásra.

Az alapítványok a felajánlások majdnem egyharmadát, több mint 230 millió forintot költöttek hirdetésekre, de a pénzből béreltek luxuslakást és vettek autókat is. Az egyik alapítvány gyermekmentéssel foglalkozik – az ellenőrzésen mégsem találtak ehhez szükséges eszközöket. A másik érintett szervezet szóvivője csak azt ismerte el, hogy vizsgálták őket. A Hír Televízió úgy tudja, hogy a közel egymilliárdos összeg nagyobb részét ez az alapítvány szedte be.

Debreceni Zsuzsa, a Daganatos.hu alapítvány sajtóreferense állítja: ők mindig törvényesen jártak el. A két alapítvány, úgy tudni, szoros kapcsolatban áll egymással. Az érintett szervezeteknek a NAV az átfogó ellenőrzés lezárásáig nem folyósítja a felajánlásokat. Az adóhatóság nem akart az ügyben nyilatkozni, csak azt erősítették meg, hogy az alapítványokkal szemben eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak - mondta a CPAC Foundation elnöke csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!