2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság vára

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Dagad a pécsi önkormányzatnál kirobbant lakás botrány

Tovább dagad a pécsi önkormányzatnál kirobbant lakás kiutalási botrány. A balliberális vezetés, ellenzéki képviselők nyomására belső vizsgálatot indított, mely számos hiányosságot állapított meg.

  • Dagad a pécsi önkormányzatnál kirobbant lakás botrány

Az ügyet kirobbantó Tiszta Kezek frakció szerint a városvezetés előremenekül, a súlyos problémákról nem beszélnek

Egy félig zártkörű sajtótájékoztatón jelentette be a város MSZP-s alpolgármestere, belső vizsgálatot tartottak a szociális bérlakások kiutalási gyakorlatával kapcsolatban. Kiderült, rengeteg visszásság, anomália és hiba van a rendszerben. Az ügy előzménye, hogy a DK-ból, Momentumból és Jobbikból kilépett vagy kizárt képviselők Tiszta Kezek nevű frakciója olyan iratokat talált, mely szerint Péterffy polgármester a pandémia idején egy személyben dönthetett arról Nyőgéri alpolgármester volt feleségének, üzleti köréhez tartozó személynek, illetve Mellár Tamás országgyűlési képviselő kampánystábja egyik tagjának utalt ki lakásokat.

A városvezetés azt ígérte, fokozzák az átláthatóságot, fél év múlva megismétlik az ellenőrzést, illetve egy 10 éves időszakot érintő átfogó vizsgálatot is elindítanak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fülöp Attila: már több vármegyére kiadták a vörös kódot

Fülöp Attila: már több vármegyére kiadták a vörös kódot

A várható nagy meleg miatt szerda reggel 8 órától életbe lépett az úgynevezett vörös kód, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!