2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szegény gazdagok 11:05

Belföld

Dagad a pécsi önkormányzatnál kirobbant lakás botrány

Tovább dagad a pécsi önkormányzatnál kirobbant lakás kiutalási botrány. A balliberális vezetés, ellenzéki képviselők nyomására belső vizsgálatot indított, mely számos hiányosságot állapított meg.

  • Dagad a pécsi önkormányzatnál kirobbant lakás botrány

Az ügyet kirobbantó Tiszta Kezek frakció szerint a városvezetés előremenekül, a súlyos problémákról nem beszélnek

Egy félig zártkörű sajtótájékoztatón jelentette be a város MSZP-s alpolgármestere, belső vizsgálatot tartottak a szociális bérlakások kiutalási gyakorlatával kapcsolatban. Kiderült, rengeteg visszásság, anomália és hiba van a rendszerben. Az ügy előzménye, hogy a DK-ból, Momentumból és Jobbikból kilépett vagy kizárt képviselők Tiszta Kezek nevű frakciója olyan iratokat talált, mely szerint Péterffy polgármester a pandémia idején egy személyben dönthetett arról Nyőgéri alpolgármester volt feleségének, üzleti köréhez tartozó személynek, illetve Mellár Tamás országgyűlési képviselő kampánystábja egyik tagjának utalt ki lakásokat.

A városvezetés azt ígérte, fokozzák az átláthatóságot, fél év múlva megismétlik az ellenőrzést, illetve egy 10 éves időszakot érintő átfogó vizsgálatot is elindítanak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Frank Furedi: Puccsot akarnak a magyar elnökség ellen

Frank Furedi: Puccsot akarnak a magyar elnökség ellen

Propagandaháború indult Magyarország ellen az Európai Parlamentben. A képviselők egy csoportja elkötelezett abban, hogy megalázza a magyar kormányt. Erről beszélt Frank Füredi a HírTV-nek a csütörtökön elfogadott magyarellenes határozatról, amely elvenné Magyarországtól a 2024-es uniós elnökséget.
Árvízvédelmi kiképzés

Árvízvédelmi kiképzés

Új szintre emeli az árvízvédelmet Budapest Kormányhivatala. 500 önkéntest képeztek ki, akiket a jövőben bevethetnek. A katasztrófavédelem szerint fontos hangsúlyt fektetni ezekre a gyakorlatokra, ugyanis Budapest első számú veszélyeztető tényezője az árvíz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!