2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Belföld

Czeglédy négy strómanját már elítélte a Szegedi Törvényszék

Négy vádlott esetében hozott döntést szerdán a Szegedi Törvényszék az MSZP volt szombathelyi önkormányzati képviselője, illetve a DK EP-jelöltje, Czeglédy Csaba neve által fémjelzett, több mint hatmilliárd forintos költségvetési csalás ügyében - számolt be a PestiSrácok.

  • Czeglédy négy strómanját már elítélte a Szegedi Törvényszék

Az ügy húsz terheltjéből négyen vállalták, hogy együttműködnek az ügyészséggel, részletes beismerő vallomást tettek, beismerték szerepüket, így a bíróság esetükben figyelembe vehette az enyhítő körülményeket. A négy vádlottat másfél évtől három év három hónapig terjedő szabadságvesztéssel sújtotta a törvényszék. Kettejük esetében kizárta a feltételes szabadulás esélyét is, mivel a vizsgálat adatai szerint bűnszervezetben követték el tetteiket. A bíróság vagyonelkobzást is elrendelt, amelynek összege az egyik érintett esetében meghaladja a tízmillió forintot.

A hétfőn kezdődött, úgynevezett előkészítő ülésen a Szegedi Törvényszék kedden elkülönítette az ügyészséggel együttműködő négy terhelt ügyeit, hogy azokban döntést hozhasson, majd szerdán újra egyesítette azokat, hogy a többi tizenhat érintette esetében folytatni lehessen a büntetőeljárást. Utóbbi per szeptemberben kezdődik Szegeden. Az eljárást – a tárgyalóterem mellett kifüggesztett jegyzék szerint – még mindig Czeglédy Csaba és húsz társa nevére szignálták, holott a májusi EP-választás ürügyén Gyurcsány Ferenctől átmeneti mentőövet kapott.

Czeglédy pillanatnyilag nem érintettje az eljárásnak, mivel mentelmi joga miatt megszüntették ellene a vizsgálatot, az erre beadott ügyészségi fellebbezést pedig még nem bírálták el. A csalássorozatban kisebb-nagyobb vezetőkként szereplő, szerdán elítélt vádlottak közül hárman tudomásul vették büntetésük mértékét, egyikük pedig három nap gondolkodási időt kért, hogy átgondolja, fellebbez-e a verdikt ellen.

A büntetőügy többi terheltje – akikhez még nem tudni, hogy csatlakozik-e újra Czeglédy Csaba – valószínűleg komolyabb büntetési tételekkel szembesülhet, amennyiben bűnösségük beigazolódik, mivel némelyeknél az általuk elkövetett, a vádiratban szereplő cselekmények büntetési tétele öttől tizenöt évig terjed. Czeglédy várhatóan tanú is lesz az ügyben, így eddig nem vehetett részt az eddigi tárgyalásokon. Az előkészítő ülés hétfői kezdetén azonban aktívan szervezkedett a bíróságon, a szerdai ítélethirdetésre azonban már nem jelent meg a törvényszéken.

PestiSrácok

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!