2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Csontos: Alkotmányossági kérdéseket is felvet a „Stop Soros”

Hír TV

2018. május 15., kedd 20:26, frissítve: kedd 21:03

Alkotmányossági kérdéseket is felvet a civil szervezeteket megregulázó, a kormánypropagandában „Stop Soros” néven elhíresült törvénycsomag - a Nyílt Társadalom Alapítvány szóvivője szerint. A törvénycsomag elfogadásával a Belügyminisztérium felhatalmazást kap a civilek titkosszolgálati ellenőrzésére.

Csontos Csaba Egyenesen című műsorunkban azt mondta: ha életbe lép a törvény, a belügyminiszter dönti el, hogy egy civil szervezet nemzetbiztonsági kockázatot jelent-e vagy sem.

- A döntési lehetőség van meg a belügyminiszter kezében, a jelenlegi formában, ahogyan februárban beadták, és a plenáris vitán már túl is vagyunk. Ez az a jog, hogy bármilyen szervezetet, illetve a civil szervezeteket támogatókat is, tehát föl van sorolva, ő döntheti el, hogy nemzetbiztonsági kockázatnak tekinti Magyarország számára, vagy sem.

- És ha nemzetbiztonsági kockázatnak tekinti, akkor mi van?

- Hát akkor megtilthatja a működést. Tehát ez a probléma, és nem lehet bíróságon megtámadni. Tehát nem lehet ez ellen pert indítani, ez alkotmányossági kérdéseket is fölvet, de én nem vagyok alkotmányjogász.

 

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!