2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 21:00

Belföld

Csökkenti az apparátust a szekszárdi polgármester

Takarékosabb bizottsági struktúrát vezet be Szekszárd polgármestere. Miután a képviselő testületben az Éljen Szekszárd Egyesület elvesztette többségét a város első embere és a kormánypárti frakció az eddigi 5 helyett csak 3 bizottság létrehozását kezdeményezi.

A 2019-es önkormányzati választásokon egy fős többséget szerzett az Éljen Szekszárd nevű baloldali szivárvány koalíció. Első lépésük volt, hogy az addigi 3 helyett 5 bizottságot hoztak létre, ebből 4-ben ők voltak többségben. Egyik képviselőjük pár hete kilépett a koalícióból így megszűnt a többségük. A kormánypárti frakció vezetője szerint vissza fogják állítani a 3 bizottságos struktúrát, ami jobban tükrözi az erőviszonyokat.

A bizottságok és a felügyelőbizottsági tagok számának csökkentése éves szinten 32 millió forint megtakarítást jelent az önkormányzatnak.

Kerestük az Éljen Szekszárd frakcióvezetőjét, szerettük volna megtudni, mi a véleménye a bizottságok csökkentéséről, illetve a delegáltak elosztásáról. Bomba Gábor azonban elérhetetlennek bizonyult.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Halálos lakástűz Nagyatád külterületén

A nyolcvan négyzetméteres régi ház teljes terjedelmében égett. 2021. szeptember 23.

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Letették az új mohácsi kikötő alapkövét

Mohácson letették az új országos közforgalmú kikötő alapkövét. A mintegy 7,8 milliárd forintos beruházás 2023. végére készül el. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!