2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Belföld

Csökken az Európai Unióból érkező bevándorlók száma Nagy-Britanniában

Csökken az Európai Unióból érkező bevándorlók száma Nagy-Britanniában, de a volt gyarmatterületekről és a harmadik világ országaiból érkezők száma jelentősen növekszik - közölte Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense a köztévén.

  • Csökken az Európai Unióból érkező bevándorlók száma Nagy-Britanniában

A szakértő azt mondta, ez intő jel a brit kormánynak, ugyanis a nem EU-ból érkezőknél szabad kezük van, mégsem sikerül korlátoznia a bevándorlást.

A Brexit okozta bizonytalanság miatt elvándorolt a szakképzett munkaerő több területről is, ezeket a briteknek újra vonzóvá kell tenniük - vélekedett, hozzátéve: a Brexit miatt nem jut ideje a brit parlamentnek a bevándorlási törvényről szóló döntésekre.

Gálik Zoltán kitért arra is: ha a márciusra kiírt szavazáson úgy döntenek, hogy nem lépnek ki az EU-ból megállapodás nélkül, akkor a halasztásról is szavazhatnak.

Halasztani viszont szerinte csak július 2-áig lehetne, ami kevés idő, ezért komoly tervvel kellene rendelkezniük a briteknek.

Garanciák

Az Európai Unió kész további garanciákat adni Londonnak, hogy megkönnyítse a Brexit megállapodás elfogadását a brit parlamentben – közölte az uniós főtárgyaló.

Michel Barnier hangsúlyozta: éjjel nappal azon dolgoznak, hogy találjanak kellő biztosítékot. A politikus kiemelte: a britek március 12-ig szavazhatnak az uniós garanciákról. Hozzátette: a labda most London térfelén pattog. Barnier tudatta: jövő héten tárgyal a brit Brexit-ügyi államtitkárral és az igazságügyi-miniszterrel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Egyre kínosabb információkra derül fény Magyar Péter új pártja alapítójáról

Egyre kínosabb információkra derül fény Magyar Péter új pártja alapítójáról

Nem lenne meglepő, ha kiderülne, hogy Magyar Péter új pártjának egyik alapítója, Deák Boldizsár nem csak itthon volt a pártállam besúgója, de a román titkosszolgálatokkal is kapcsolatban állt – erre utalnak a lapunkhoz eljutott legfrissebb információk. Mindez azért is pikáns, mert Magyar éppen egy csütörtöki Facebook-bejegyzésében tett ígéretet az ügynökakták megnyitására. A Tisztelet és Szabadság nevű kamupárttal kötött szövetség már eddig is kínos volt Varga Judit volt férjének, miután kiderült, hogy Deák kétes ügyletekkel, például játékautomaták üzemeltetésével keresett milliókat korábban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!