2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Belföld

Csodatáska névvel indít adománygyűjtő akciót a Máltai Szeretetszolgálat

Csodatáska névvel indít országos iskolatáska és tanszergyűjtést a Csoda Csoport Alapítvány és a Máltai Szeretetszolgálat. Az adományokat augusztus 25-ig, 85 gyűjtőponton lehet elhelyezni, melyeket a legszegényebb településeken élő gyermekeknek juttatnak el.

  • Csodatáska névvel indít adománygyűjtő akciót a Máltai Szeretetszolgálat

Izgatottan válogatnak ezek a gyerekek a szebbnél szebb tanszerek közül, azonban vannak olyan hátrányos helyzetben lévő családok, akik számára sokszor elérhetetlen a tanuláshoz szükséges eszközök beszerzése. Éppen ezért a Máltai Szeretetszolgálat CsodaTáska névvel indít országos adománygyűjtést.

Iskolatáskákat és tanszereket fogunk közösen gyűjteni, és ezeket szeretnénk a lehető legtöbb helyre eljuttatni. 85 ponton fogunk lehetőséget kínálni arra, hogy nálunk le lehessen adni a gyűjtésre összekészített iskolatáskákat, tanszereket és a 85 ponton túl pedig lehetőséget kínálunk annak, hogy aki pénzzel kívánja támogatni ezt a programot, az megtehesse és ebből a pénzből ugyanaz fog történni: iskolatáskákat és írószereket vásárolunk az iskolakezdésre

- mondta a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke. Győri-Dani Lajos elmondta: egy átlagos iskolatáska attól lesz csodatáska, hogy az adományozó családok az írószerek mellé egy rövid, biztató üzenetet is odacsempésznek.

Az akció támogatja a CsodaCsoport Alapítvány is, akik korábban a nemluxustáska elnevezésű kampányukkal különböző higiéniás termékeket gyűjtöttek a rászorulóknak.

Nagyon bízunk benne, hogy minél több gyermeknek sikerül idén szeptemberben úgy elindulnia csodatáska segítségével, hogy mosollyal az arcán, teli táskával indul a szeptembernek és a tanévnek

- fogalmazott Tasi Nikolett, a CsodaCsoport Alapítvány alapítója.

A szervezők kiemelték: egyebek között tolltartókra, ceruzákra, vonalzókra, radírokra és hegyezőkre van a legnagyobb szükség, azonban aki nem tud csomagot összeállítani, az, az adományozz.hu oldalon keresztül anyagi támogatással is segíthet.

Az iskolakezdést az állam is próbálja könnyebbé tenni. Ezért szeptembertől minden diák ingyenesen kapja a tankönyveket. A kormány szerint így több tízezer forintot spórolhatnak a családok.

Mindenki számítson arra Magyarországon, hogy amikor elkezdődik az iskola szeptemberben, szeptemberben így is elég költség van a beiskolázás kapcsán: tornacipő, rajzzsák, füzet, illatos radír, színes radír, ceruzák, tolltartók, iskolatáska, de a tankönyv az legyen olyan, amivel a családok úgy számolhatnak, hogy azt az állam helyettük kifizeti

- mondta Rétvári Bence. Az Emmi parlamenti államtitkára hozzátette: a tankönyvellátás nem üzlet, hanem közszolgáltatás, ezért amíg polgári kormány működik Magyarországon a szülőknek nem kell fizetniük ezért.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Bëlga egy számának sorával üzent Bayer Zsolt a gyalázkodó DK-soknak + videó

A Bëlga egy számának sorával üzent Bayer Zsolt a gyalázkodó DK-soknak + videó

Minősíthetetlen stílusban sértegette Császár Attila újságírót Rónai Sándor, Barkóczi Balázs pedofilsegítőnek nevezte Futó Boglárka riportert, a tejszínhabra a cseresznyét pedig Gyurcsány Ferenc tette fel az Országgyűlésben. Bayer Zsolt sem hagyta szó nélkül a DK-s politikusok vállalhatatlan magatartását a Bayer show-ban. Így üzent nekik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!