2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Csöbör Katalin: Igyekszünk trendiek lenni, de ez nem mehet a gyermekvállalás rovására

Hatalmasat változott az elmúlt száz évben a nők megítélése Európában, de sok területen még mindig hátrányos helyzetben vannak. A nemek közötti egyenlőség hiánya sok konfliktust eredményez. Ezért is mondják a szakértők, hogy Európa jövőjét nagyban meghatározza, hogy az országok mennyire tartják fontosnak a nők társadalmi helyzetének javítását. Csöbör Katalin, a Nő a Siker Alapítvány alapítója volt a Magyarország élőben vendége.

  • Csöbör Katalin: Igyekszünk trendiek lenni, de ez nem mehet a gyermekvállalás rovására

A Nő a Siker Alapítvány alapítóinak célja, hogy mint sikeres nők, közelebb hozzák egymáshoz a női civilszervezeteket – a határon inneni és határon túli szervezeteket, fogalmazott Csöbör Katalin a Hír TV Magyarország élőben stúdiójában. A rendezvényeiken nagyjából százötven részvevő szokott megjelenni, az idei pedig különösképp népszerű lett.

Csöbör Katalin úgy véli, bár sokat változott a nők társadalmi, politikai szerepe a 19. század eleje óta, igenis, van létjogosultsága 2019-ben arról beszélni, hogy milyen területeken kell segíteni a nők érvényesülését. „Igyekszünk mindig trendiek lenni, […] de azokat a feladatokat, amiket kiharcoltunk magunknak, mint lehetőség, érték és egyenjogúság, ez nem mehet a gyermekvállalás rovására” – húzta alá, megismételve: a nők legfontosabb szerepe, hogy gyermeket neveljenek, amely demográfiai szempontból is fontos szerepet ró az érintettekre.

Az alapítványukkal elsősorban példát szerettek volna mutatni a hölgyeknek – folytatta –, hogy például az ő előadóik között is vannak olyanok, akik több gyermeket nevelnek, mégis érdekes szakmát űznek. „Gondolnia kell a nőknek, a fiataloknak arra is, hogy családot kell alapítani, és nekünk itt a magyarságnak és Európának is szüksége van a gyermekekre” – fogalmazott. Az alapítvány alapítója szerint ehhez a magyar családvédelmi akcióterv kiválóan hozzájárul, és segíti a nőket, egyben a családokat.

Az idei konferencia témája az európai nők helyzete, helye, szerepe a társadalomban, közéletben lesz, amelyet úgy érez, nagy aktualitása bír, hiszen Európát nagyon sok behatás éri, ezen belül Magyarországot is. „Annak ellenére, hogy más hangokat lehet hallani, mégis, mi itt Európában, és Magyarországon is a keresztény alapértékek, évezredes alapértékeink szerint éljük az életünket, neveljük a gyermekeinket, kivívtunk nagyon sok lehetőséget magunknak, és ezeket nem szeretnénk elveszíteni” – emelte ki.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!