2022. 05. 25. Szerda Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Csizmadia László: A magyar–lengyel barátság az egész világnak példát mutat

Idén is a lengyelekkel közösen ünnepelt Magyarország március 15-én. Az állami ünnepségen beszédet mondott a lengyel miniszterelnök, Mateus Morawiecki. A Bem téren pedig a Civil Összefogás Fórum (CÖF) emlékezett a '48-as forradalom hőseire 600 lengyel vendéggel. Csizmadia László, a CÖF elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta magyar–lengyel barátság Európának és az egész világnak példát mutat.

A Civil Összefogás Fórum CÖF a '48-as forradalom hőseire emlékezett a Bem téren 600 lengyel vendéggel, akik különvonattal érkeztek Budapestre. A CÖF 10 éve tart közös megemlékezéseket a Gazet Polska klubjaival. Csizmadia László, a CÖF elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: Magyarország és Lengyelország kapcsolata az egész világnak példaként szolgálhat.

„Tíz éve adjuk oda-vissza ezeket az érzéseket, sőt egy közös lelki összefonódás is van a magyarok és a lengyelek között. A magyarok és a lengyelek olyan szeretetet képesek egymásnak adni, ami Európának és az egész világnak példát mutathat.”

A CÖF-elnök szerint órási dolog, hogy egy ekkora nép, mint a lengyel Magyarország mellett volt és van. „Ötletek terén a magyarok többet tudnak letenni az asztalra, erre büszkék lehetünk, de az ötleteket már együtt kell kidolgozni” – mondta.

Csizmadia László a jelenlegi európai helyzetre és a közelgő, májusi EP-választásokra is kitért. Szerinte Európának új eszme kell, amely végigsöpör a kontinensen és megmenti a nyugati civilizációt. Ehhez új brüsszeli apparátus kell, „reményeink szerint ez a májusi választások után megvalósul”.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!