2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szegény gazdagok 11:05

Belföld

Csizmadia László: A magyar–lengyel barátság az egész világnak példát mutat

Idén is a lengyelekkel közösen ünnepelt Magyarország március 15-én. Az állami ünnepségen beszédet mondott a lengyel miniszterelnök, Mateus Morawiecki. A Bem téren pedig a Civil Összefogás Fórum (CÖF) emlékezett a '48-as forradalom hőseire 600 lengyel vendéggel. Csizmadia László, a CÖF elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta magyar–lengyel barátság Európának és az egész világnak példát mutat.

  • Csizmadia László: A magyar–lengyel barátság az egész világnak példát mutat

A Civil Összefogás Fórum CÖF a '48-as forradalom hőseire emlékezett a Bem téren 600 lengyel vendéggel, akik különvonattal érkeztek Budapestre. A CÖF 10 éve tart közös megemlékezéseket a Gazet Polska klubjaival. Csizmadia László, a CÖF elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: Magyarország és Lengyelország kapcsolata az egész világnak példaként szolgálhat.

„Tíz éve adjuk oda-vissza ezeket az érzéseket, sőt egy közös lelki összefonódás is van a magyarok és a lengyelek között. A magyarok és a lengyelek olyan szeretetet képesek egymásnak adni, ami Európának és az egész világnak példát mutathat.”

A CÖF-elnök szerint órási dolog, hogy egy ekkora nép, mint a lengyel Magyarország mellett volt és van. „Ötletek terén a magyarok többet tudnak letenni az asztalra, erre büszkék lehetünk, de az ötleteket már együtt kell kidolgozni” – mondta.

Csizmadia László a jelenlegi európai helyzetre és a közelgő, májusi EP-választásokra is kitért. Szerinte Európának új eszme kell, amely végigsöpör a kontinensen és megmenti a nyugati civilizációt. Ehhez új brüsszeli apparátus kell, „reményeink szerint ez a májusi választások után megvalósul”.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Frank Furedi: Puccsot akarnak a magyar elnökség ellen

Frank Furedi: Puccsot akarnak a magyar elnökség ellen

Propagandaháború indult Magyarország ellen az Európai Parlamentben. A képviselők egy csoportja elkötelezett abban, hogy megalázza a magyar kormányt. Erről beszélt Frank Füredi a HírTV-nek a csütörtökön elfogadott magyarellenes határozatról, amely elvenné Magyarországtól a 2024-es uniós elnökséget.
Árvízvédelmi kiképzés

Árvízvédelmi kiképzés

Új szintre emeli az árvízvédelmet Budapest Kormányhivatala. 500 önkéntest képeztek ki, akiket a jövőben bevethetnek. A katasztrófavédelem szerint fontos hangsúlyt fektetni ezekre a gyakorlatokra, ugyanis Budapest első számú veszélyeztető tényezője az árvíz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!