2019. május 20.,
hétfő, Bernát, Felícia napja

Csizmadia László: A magyar–lengyel barátság az egész világnak példát mutat

Hír TV

2019. március 15., péntek 20:50

Idén is a lengyelekkel közösen ünnepelt Magyarország március 15-én. Az állami ünnepségen beszédet mondott a lengyel miniszterelnök, Mateus Morawiecki. A Bem téren pedig a Civil Összefogás Fórum (CÖF) emlékezett a '48-as forradalom hőseire 600 lengyel vendéggel. Csizmadia László, a CÖF elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta magyar–lengyel barátság Európának és az egész világnak példát mutat.

A Civil Összefogás Fórum CÖF a '48-as forradalom hőseire emlékezett a Bem téren 600 lengyel vendéggel, akik különvonattal érkeztek Budapestre. A CÖF 10 éve tart közös megemlékezéseket a Gazet Polska klubjaival. Csizmadia László, a CÖF elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: Magyarország és Lengyelország kapcsolata az egész világnak példaként szolgálhat.

„Tíz éve adjuk oda-vissza ezeket az érzéseket, sőt egy közös lelki összefonódás is van a magyarok és a lengyelek között. A magyarok és a lengyelek olyan szeretetet képesek egymásnak adni, ami Európának és az egész világnak példát mutathat.”

A CÖF-elnök szerint órási dolog, hogy egy ekkora nép, mint a lengyel Magyarország mellett volt és van. „Ötletek terén a magyarok többet tudnak letenni az asztalra, erre büszkék lehetünk, de az ötleteket már együtt kell kidolgozni” – mondta.

Csizmadia László a jelenlegi európai helyzetre és a közelgő, májusi EP-választásokra is kitért. Szerinte Európának új eszme kell, amely végigsöpör a kontinensen és megmenti a nyugati civilizációt. Ehhez új brüsszeli apparátus kell, „reményeink szerint ez a májusi választások után megvalósul”.