2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Csipes: Elegem lett a magyar viszonyokból

Ésszerű döntésnek tartja Csipes Tamara, hogy elhagyja Magyarországot. Az Ausztráliába távozó világbajnok sportoló a Hír TV sportmagazinjában, a Stopperben azt mondta: elege lett a magyar viszonyokból. Csipes Tamara klubja, a Honvéd meglepődött a kajakos döntésén. A szakosztály többi bajnoka kijelentette: nem hagyják el az anyagi gondokkal küzdő egyesületet.

Tilos az országváltás a legjobb magyar kajakosoknak – jelentette be múlt héten a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. A szankcióra azért volt szükség, mert a londoni olimpia után a női élvonalból többen jelezték: a jövőben más ország színeiben versenyeznének. Legutóbb a 2011-es év sportolója, Csipes Tamara közölte: Ausztráliába költözik.

– Ez volt a legésszerűbb döntés, amit meghozhattam. Hiába mondják sokan, hogy ez életem legrosszabb elhatározása, de ők azt nem tudják, hogy számomra mi jó és mi nem – jelentette ki a Hír TV-nek a világbajnok kajakozó.

Csipes bízik lánya hazatérésében

Klubjánál, a Honvédnál megdöbbentek a sportoló döntésén. Horváth Gábor szakosztály-igazgató azt mondja: a világbajnok kajakos egyesületével nem egyeztetett. Édesapja és egyben edzője, Csipes Ferenc viszont támogatja lánya terveit.

– A lányomnak környezetváltozás kell. Úgy érzem, hogy semmi másról nem szólt gyerekkora óta az élete, csak a Honvédről és az edzőtáborokról. Én abszolút támogatom és bízok benne, hogy visszajön – nyilatkozta a Stoppernek a Honvéd kajak-kenu szakosztály vezetőedzője, Csipes Ferenc.

A túlélésért küzd a Honvéd kajak-kenu szakosztálya

A Honvédé az ország egyik legerősebb és egyben a legsikeresebb kajak-kenu szakosztálya. A londoni olimpián a női versenyzők két arany- és egy ezüstérmet nyertek. A hazai női mezőny jelentős része külföldre megy, Kovács Katalin, Kozák Danuta és Szabó Gabriella viszont marad. A szakosztály a túlélésért küzd. A korábbi főszponzor is kivonult a sportágból, így súlyos millióktól esett el a klub.

Csipes Tamara a 2011-es szegedi vb-n
Csipes Tamara a 2011-es szegedi vb-n
Fotó: Europress/AFP


– Minden szerződésünk most jár le, miközben folyamatban vannak tárgyalások. Kérdőjelekkel vagyunk tele mind az állami támogatás, mind pedig a szponzorok ügyében. Elég nehéz úgy megállapodni bárkivel, hogy a jövőt illetően semmilyen sarokszámot nem tudok közölni – tette hozzá a Honvéd kajak-kenu szakosztályának igazgatója, Horváth Gábor.

14 sportági szakszövetség jövőre várhatóan 10-15 milliárd forintos közvetlen állami támogatásban részesül. A legtöbb pénzt eredményei alapján a kajak-kenu kaphatja.

További részletek a 19.30-kor kezdődő Stopperben. A műsorból azt is megtudhatják, miért nem igazol továbbra sem külföldi légióst a kiesés elől menekülő Paks a labdarúgó élvonalban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!