2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Cser-Palkovics András: Egy önkormányzat egyik legfontosabb feladata, hogy azt keresse, ami összeköt, nem pedig azt, ami szétválaszt + videó

„Tudjuk, hogy sokan szavaztak ránk úgy is, hogy közben a világ más kérdéseiről mást gondolnak, mint mi, de az elvégzett munkánkkal és annak stílusával azonosulni tudtak” – fejtette ki Cser-Palkovics András.

  • Cser-Palkovics András: Egy önkormányzat egyik legfontosabb feladata, hogy azt keresse, ami összeköt, nem pedig azt, ami szétválaszt + videó

„A legfontosabb feladata egy önkormányzatnak, hogy közösséget szervezzen, és azt keresse, ami összeköt, nem pedig azt, ami szétválaszt” – mondta a Magyar Nemzetnek Cser-Palkovics András. A kormánypártok székesfehérvári polgármestere sorozatban negyedszer is megnyerte a polgármester-választást a megyeszékhelyen. A politikus azzal kezdte, hogy köszönetet mondott a bizalomért, amit a székesfehérváriaktól ismét megkapott. Mindezt alázattal kell fogadni, az elkövetkezendő munkát pedig szorgalommal kell végezni – mondta. Kiemelte, hogy talán éppen ezt az alázatot és szorgalmat értékelik 2010 óta sorozatosan a székesfehérváriak. 

„Tudjuk, hogy sokan szavaztak ránk úgy is, hogy közben a világ más kérdéseiről mást gondolnak, mint mi, de az elvégzett munkánkkal és annak stílusával azonosulni tudtak” – fejtette ki Cser-Palkovics András. 

A helyiek az évek alatt az építkezést és a város biztonságos működését tapasztalhatták, valamint értékelték azt, hogy sok forrást tudtak hozni a városba – emelte ki a politikus. Hozzátette: itt lehet gondolni a 2013–2014-es adósságkonszolidációra, vagy éppen a Modern városok programban megvalósuló fejlesztésekre. Ennek keretében a kórház- és iskolaépítések, fejlesztések most is zajlanak. Ezek zömét kormányzati támogatásból valósították meg. 

A polgármester beszélt arról is, hogy a gazdasági növekedés is folyamatos volt, az ebből származó bevételeket pedig visszaforgatták a város fejlesztésére. 

Cser-Palkovics András kitért arra is, hogy a választáson a baloldal civil szervezetek mögé bújva indult, de a székesfehérváriak pontosan tudják, hogy ezek a személyek baloldali politikai szereplők. Az ő feladatuk is az azonban, hogy a város közösségét építsék. A fehérváriak tőlük és a kormánypártoktól is elvárják, hogy együtt tudjanak működni. A polgármester szerint a választási kampány stílusa azonban korrekt volt, amiben az ellenzék is partner volt.  Habár a közgyűlésbe nem került be, mivel nem indult, de a régi baloldalt leváltotta az új baloldal – utalt Cser-Palkovics András a Tisza Párt megjelenésére. 

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: Videa

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ezrek tüntettek Mallorcán a tömegturizmus ellen

Ezrek tüntettek Mallorcán a tömegturizmus ellen

Mintegy tízezren tüntettek vasárnap a Spanyolországhoz tartozó, az üdülésre vágyók körében közkedvelt Mallorca fővárosában, Palma de Mallorcában a tömegturizmus ellen - közölte a rendőrség este.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Több tízmilliós prémiumkifizetésekről döntöttek Karácsony Gergelyék

Több tízmilliós prémiumkifizetésekről döntöttek Karácsony Gergelyék

Jóváhagyta Karácsony Gergely főpolgármester a fővárosi önkormányzati vezérigazgatók 2023. évi prémiumainak utalását – jelentette be maga a baloldali polgármester közösségi oldalán a Mandiner beszámolója szerint. Mint kiderült, a mintegy 200 millió forint kifizetéséről született döntés.
Kissé mérséklődik a hőség

Kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!