2024. 09. 27. Péntek Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabó Magda világsikere

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Csépányi Balázs: Schmidt Mária szexuális tabukat döntött

Kemény szavak a történésztől – írja a Magyar Nemzeten megjelent véleménycikkében Csépányi Balázs, amelyet változtatások nélkül közlünk.

  • Csépányi Balázs: Schmidt Mária szexuális tabukat döntött

Schmidt Mária 2024. szeptember 23-án a Budavári Lovardában Az identitás mint politikai fegyver című nemzetközi konferencián egy nagyhatású beszédet mondott. A Ne szeretkezz, háborúzz! című előadásban számos közéleti kérdést érintett, a biológiai nemek felszámolására tett kísérletektől a transz- és LMBTQ-lobbi támadásain át a feminista mozgalmak tevékenységéig.

A történész szexuális tabukat is döntött, amikor úgy fogalmazott, hogy a mai nők többsége Nyugaton szexmentes életre kényszerül, a férfiak válaszul pornófüggővé válnak. Érdemes kiemelni a beszédéből egy fontos részletet:

„A szexuális szabadosság mostanra egyre kevesebb szexet és egyre nagyobb boldogtalanságot eredményez. Míg a szexuálisan felszabadult nők a múlt század nyolcvanas éveiben heti több, átlagosan három szexuális aktust folytattak, addig ma Nyugaton alig hat százalékuk él nemi életet, ők is legfeljebb heti, de inkább havi egyszer. A mai nők többsége arrafelé – tehát Nyugaton – ezek szerint szexmentes életre kényszerül, magányra ítéltetik, vagy magányra ítéli magát, depressziósak lesznek és terápiára szorulnak. Az egyre kielégületlenebb és elkeseredettebb nők férfiellenességükben túlszabályozzák a férfiak viselkedését, fel akarják számolni az udvarlás spontaneitását, veszélyzónává akarják változtatni a nemek közötti érintkezést. A férfiak válaszul pornófüggővé válnak és nehezükre esik, hogy férfiasságukat a virtuális téren kívül is bizonyítsák.”

Ezeket a gondolatokat, összefüggéseket eddig ilyen izgalmas és érdekes formában nem fogalmazta meg senki. Schmidt Mária előadását nyugodtan nevezhetjük forradalminak és továbbgondolásra érdemesnek.

A beszéd teljes szövegét a Látószög blogon olvashatják el.

Forrás: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!