2024. 10. 12. Szombat Miksa napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Csépányi Balázs: Drága Bolgár úr Orbánra akarta önteni a bilit, de végül az egész a saját fejére borult

Sokat akart a szarka, nem bírta a farka – írja a Magyar Nemzeten megjelent véleménycikkében Csépányi Balázs, amelyet változtatások nélkül közlünk.

  • Csépányi Balázs: Drága Bolgár úr Orbánra akarta önteni a bilit, de végül az egész a saját fejére borult

Bolgár elvtárs a Népszavában, természetes közegében írt egy publicisztikát, ahol ravasz, rutinos bolsevikként kiragadott egy meglehetősen szubjektív jelentésből egy adatot, hogy azt felhasználja Orbán Viktor és a magyar kormány ellen.

 „[…] a Globális Békeindex értékelése alapján nem vagyunk a világ tíz legbiztonságosabb országa között, pedig ott hét európai ország található: Izland, Írország, Ausztria, Svájc, Portugália, Dánia és Szlovénia. […]”

Öntsünk tiszta vizet a pohárba. Nem is szerettem volna komolyabban foglalkozni ezzel a jelentéssel, pont azért, mert meglehetősen szubjektív, de kénytelen vagyok. El kell mondani az igazságot, mert különben az emberek fejében a torzított valóság rögzül.

Az ausztrál székhelyű Gazdaság- és Béke Intézet (Institute for Economics and Peace – IEP) közzétette a globális békeindex 2024-es kiadását, amelyben felhívta a figyelmet arra, hogy válaszúthoz érkezett az emberiség, mert a fegyveres konfliktusok száma globálisan elérte az 56-ot, ami a II. világháború óta a legrosszabb adat.

A tényszerűség kedvéért Magyarország ezen a listán idén a 14. helyet szerezte meg. Négy (!) helyet javítva a tavalyi pozíciójához képest. Úgy, hogy egyedüliként szerepel ilyen jó helyen azok közül az országok közül, akik közvetlen szomszédjában háború dúl. (Jelesül Lengyelország a 32.)

Tehát ez a szervezet egyértelműen a háborúk befejezése és a béke mellett szólt.

Drága Bolgár úr, aki minden megszólalásában a háborúpárti baloldallal fúj egy követ, ezt már elfelejtette idézni. Ejnye-bejnye! Orbán Viktorra akarta borítani a bilit, de végül a saját fejére sikerült önteni az edény tartalmát.

De legyünk jóindulatúak. Ez lehet, hogy csak a kor velejárója, ezért érdemes őt rendszeresen figyelmeztetni a szelektív memóriájára.

Van még kérdés? Beszéljük meg!

Forrás: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vogel Evelin: Péter átlépett egy határt + videó

Vogel Evelin: Péter átlépett egy határt + videó

Magyar Péter azzal zsarolta, hogy börtönbe juttatja – ezt mondta Vogel Evelin közösségi oldalára feltöltött videójában. A Tisza Párt elnökének egykori barátnője szerint ezzel Magyar Péter egy olyan határt lépett át, amit senki sem engedhet meg magának. Az újdonsült politikusról a járókelők is elmondták véleményüket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!