2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Csempészcigarettával bukott le az MSZP volt parlamenti képviselője

Diplomata útlevéllel akart cigarettát átcsempészni az ukrán határon az MSZP etikai bizottságának elnöke, Legény Zsolt. A határőrök több mint 11 ezer doboz zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le a politikustól. Györei Péter büntetőügyvéd azt mondta Híradónknak: a magyar jogszabályok szerint akár 5 évet is kaphat az MSZP-ből frissen kilépett Legény. A Fidesz szerint az ügy felháborító és egyben jól mutatja a baloldal valódi lényegét.

  • Csempészcigarettával bukott le az MSZP volt parlamenti képviselője

"Azonnali kérdésem címe, hogy hol a dohány?"

Így kezdte felszólalását az azonnali kérdések órájában több évvel ezelőtt a Parlamentben Legény Zsolt.

Végül meglett a dohány.

11 ezer 500 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak az MSZP volt országgyűlési képviselőjének autójában az ukrán határon.

- adta hírül az egyik ukrán hírportál.

A politikus diplomata útlevéllel akart átkelni a határon, de autóján nem volt diplomata rendszám

- ez keltett gyanút a határőrökben.

Legény diplomáciai védelemre hivatkozott

Az ex-képviselő diplomáciai védelemre hivatkozva nem akarta kinyitni autóját, ezért a hatóságok kihívták a magyar konzulátus képviselőjét, akiknek jelenlétében felnyitották a csomagtartót.

Információink szerint Legénynek végül gyalog kellett hazánk területére lépnie, ugyanis személygépkocsiját és az abban talált termékeket az ukrán hatóságok lefoglalták.

Az ukránok valószínűleg átadják az ügyet a magyar hatóságoknak

- erről már Györei Péter büntetőügyvéd beszélt Híradónknak.

A szakember hozzátette:

súlyosbító körülményként kell értékelni, hogy valószínűsíthetően diplomata útlevél jogosulatlan használatával követte el a bűncselekményt a politikus.

Az MSZP külügyi kapcsolati szakértőjeként kért diplomata útlevelet Legény Zsolt

írta közösségi oldalán a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

Menczer Tamás azt is közölte: az útlevelet tegnap azonnali hatállyal visszavonták. Az államtitkár úgy fogalmazott, idézem: azt, hogy a cigaretta-csempészet mennyiben segíti a baloldal "külügyi kapcsolatait", nem pontosan értem.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint

az ügy felháborító és jól mutatja a baloldal valódi lényegét.

Hollik István hozzátette: a Fidesz-KDNP nyitott arra, hogy a diplomata útlevelek kiadásának rendszerét felülvizsgálják és akár a szigorítást is támogatni tudják.

Legény Zsolt 2006 és 2014 között volt parlamenti képviselő, az ügy kirobbanásáig az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnökeként és a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának elnökeként dolgozott. Az MSZP azonban közleményben tudatta:

az eset után Legény lemondott minden párttisztségéről és kilépett a pártból.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

A Fidesz-KDNP európai parlamenti kampánynyitóján Orbán Viktor miniszterelnök felidézte, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus (NatCon) konferenciát három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani, de a rendezvény végül lezajlott. A kormányfő most elhozta magával a betiltó határozat szövegét. Kiderült, milyen is a brüsszeli jogállamiság.
Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péter pártjának listáján is megjelentek Soros emberei

Magyar Péter pártjának listáján is megjelentek Soros emberei

Magyar Péter nyilvánosságra hozta a pártja jelöltjeinek listáját. A jelöltek közül többen olyan álcivil, Soros-közeli szervezetekben is dolgoznak, ami miatt felvetődik a kérdés, hogy ezek az emberek kinek is az érdekét képviselnék Brüsszelben – írja a Tűzfalcsoport.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!