2023. 03. 26. Vasárnap Emánuel napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Belföld

Csekély számú érdeklődő az ellenzéki megemlékezéseken

Kevesen voltak kíváncsiak az ellenzéki pártok március 15-i megemlékezéseire. A Táncsics Mihály börtönéhez vonuló LMP csak egy sajtótájékoztatót tartott. A Liberálisok alig tucatnyian ünnepelték a szabadságharc hőseit. A Demokratikus Koalíció nagyjából 300 embert tudott mozgósítani.

  • Csekély számú érdeklődő az ellenzéki megemlékezéseken

A budai Várban, Táncsics Mihály börtöne előtt tartott megemlékezést az LMP. Az ünnepség helyett a párt két társelnöke azonban csak sajtótájékoztatót tartott.

„A magyarság nem tűrheti az idegen hatalmak befolyását, a magyarság nem tűrheti a szabadságunk, jogaink lábbal tiprását, hangunk és gondolataink elfojtását. Mindezt ki kell mondanunk, hiszen a szabadságunkat és függetlenségünket újabb és újabb kihívások fenyegetik” – mondta Keresztes László Lóránt, az egyik társelnök.

A Demokratikus Koalíció Egyetem téri ünnepsége majdnem meghiúsult: Gyurcsány Ferenc csütörtökön ugyanis arról írt közösségi oldalán, hogy majdnem elmaradt pártja rendezvénye, mert becsípődött a dereka, amikor lehajolt egy legókockáért. Az ünnepséget végül megtartották: Gyurcsány Ferencék nagyjából 300 embert tudtak mozgósítani.

„Nézzenek körül, nézzenek körül: szürkeséget látnak, panaszt látnak, suttogó embereket, akik félnek, hogy a kormánnyal ellentétes véleményük tönkreteszi az életüket” – szónokolt a pártelnök.

A Magyar Liberális Párt ikonikus helyszínen, a Pilvax közben tartotta megemlékezését. A törpepárt rendezvényén a politikusok mellett nagyjából egy tucatnyi szimpatizáns vett részt.

„Igen, van tennivalónk. Azért vagyunk itt, mi Liberálisok, annak a pártnak a képviselői, amely pártnak a legfontosabb a szabadság, hogy erről beszéljünk, a szabadságról ma Magyarországon, mert van dolgunk, van tennivalónk, mert a szabadság csorbát szenved ma Magyarországon 2019-ben is” – mondta Fodor Gábor, a párt elnöke.

Az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd nem tartott megemlékezést március 15-én.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb migrációs rekord dőlt meg Olaszországban

Újabb migrációs rekord dőlt meg Olaszországban

Rekord méreteket öltött a bevándorlás Olaszországban. A politikusok közös, európai megoldást sürgetnek, elsősorban a kiindulási országok partjainál. A legnagyobb kormánypárt továbbra is hajóblokád felállítását szorgalmazza.
Mentőautó és személygépkocsi ütközött Kispesten

Mentőautó és személygépkocsi ütközött Kispesten

Mentőautó és személygépkocsi karambolozott vasárnap délután Budapest XIX. kerületében, a balesetben két ember súlyosan, kettő könnyebben megsérült - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!