2019. május 20.,
hétfő, Bernát, Felícia napja

Csekély számú érdeklődő az ellenzéki megemlékezéseken

Hír TV

2019. március 15., péntek 18:11, frissítve: péntek 23:00

Kevesen voltak kíváncsiak az ellenzéki pártok március 15-i megemlékezéseire. A Táncsics Mihály börtönéhez vonuló LMP csak egy sajtótájékoztatót tartott. A Liberálisok alig tucatnyian ünnepelték a szabadságharc hőseit. A Demokratikus Koalíció nagyjából 300 embert tudott mozgósítani.

A budai Várban, Táncsics Mihály börtöne előtt tartott megemlékezést az LMP. Az ünnepség helyett a párt két társelnöke azonban csak sajtótájékoztatót tartott.

„A magyarság nem tűrheti az idegen hatalmak befolyását, a magyarság nem tűrheti a szabadságunk, jogaink lábbal tiprását, hangunk és gondolataink elfojtását. Mindezt ki kell mondanunk, hiszen a szabadságunkat és függetlenségünket újabb és újabb kihívások fenyegetik” – mondta Keresztes László Lóránt, az egyik társelnök.

A Demokratikus Koalíció Egyetem téri ünnepsége majdnem meghiúsult: Gyurcsány Ferenc csütörtökön ugyanis arról írt közösségi oldalán, hogy majdnem elmaradt pártja rendezvénye, mert becsípődött a dereka, amikor lehajolt egy legókockáért. Az ünnepséget végül megtartották: Gyurcsány Ferencék nagyjából 300 embert tudtak mozgósítani.

„Nézzenek körül, nézzenek körül: szürkeséget látnak, panaszt látnak, suttogó embereket, akik félnek, hogy a kormánnyal ellentétes véleményük tönkreteszi az életüket” – szónokolt a pártelnök.

A Magyar Liberális Párt ikonikus helyszínen, a Pilvax közben tartotta megemlékezését. A törpepárt rendezvényén a politikusok mellett nagyjából egy tucatnyi szimpatizáns vett részt.

„Igen, van tennivalónk. Azért vagyunk itt, mi Liberálisok, annak a pártnak a képviselői, amely pártnak a legfontosabb a szabadság, hogy erről beszéljünk, a szabadságról ma Magyarországon, mert van dolgunk, van tennivalónk, mert a szabadság csorbát szenved ma Magyarországon 2019-ben is” – mondta Fodor Gábor, a párt elnöke.

Az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd nem tartott megemlékezést március 15-én.