2023. 01. 31. Kedd Marcella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Belföld

Megfontolandó és nem elvetendő az LMP és a Jobbik szövetsége

Az LMP frakcióvezető helyettese szerint az EP-választáson semmi értelme nincs a Tóth Bertalan által hirdetett ellenzéki összefogásnak. Az önkormányzati választások kapcsán is a szubszidiaritás elvét vallja a képviselő, ugyanakkor Csárdi Antal rendkívüli hangsúlyt fektetne a mozgósításra.

  • Megfontolandó és nem elvetendő az LMP és a Jobbik szövetsége

Jelen pillanatban nincs olyan átfogó országos stratégia az LMP-ben, ami szerint pártokkal, szervezetekkel hivatalosan együttműködnének – mondta a képviselő a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.  Ezeket a helyi szervezetek helyben döntik el, hogy milyen együttműködést tartanak előnyösnek, kívánatosnak vagy épp elégségesnek– jelentette ki. A főpolgármester-választás kapcsán ugyanakkor úgy tűnik, Puzsér Róbert, az LMP hivatalos főpolgármester-jelöltje elég éles hangon bírálta a körvonalazódó MSZP-DK- Párbeszéd és a hozzájuk aljasult Momentum körvonalazódó pártszövetségét.

Csárdi Antal szerint sok olyan baloldali képviselő van, aki a NER kenyerén él, érdekeltek a jelenlegi fideszes kormányzat fenntartásában.

A pártok közötti általános viszonyrendszerről szólva úgy fogalmazott: bár az LMP a Demokratikus Koalíció ellenzékeként jött létre, ám fontos szem előtt tartani, hogy mi minden történt az elmúlt 11 évben. Csárdi Antal árnyalta a DK-hoz való viszonyt, mint mondta se a Gyurcsány, se az Orbán kormány nem képviselte és képviseli a fenntarthatóság értékeit– tette hozzá. Csárdi Antal szerint az elsődleges cél a kormány leváltása, ehhez kell megkeresni a lehetséges partnereket.

A Jobbikkal való szövetség kapcsán is pontosította Csárdi Antal a párt álláspontját: megfontolandó és nem elvetendő a Jobbikkal való szövetség. A Jobbik belátása és felelőssége, miként jár el az antiszemita kijelentései révén elhíresült Szávay István, valamint a bűncselekmény gyanújába keveredett Staudt Gábor kapcsán, akik azonban mindketten annak ellenére tagjai még az Országgyűlésnek, hogy lemondásukat nyilvánosan is bejelentették. Szerinte elvárható minden politikustól, hogy betartsa az ígéretét, így aki A-t mond, mondjon B-t is.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Napindító - Ezek a depresszió leggyakoribb jelei

Napindító - Ezek a depresszió leggyakoribb jelei

A depresszió nem egy érzelmi állapot, hanem egy betegség. Nagyon nehéz felismerni, mert nem mindegy, hogy a tünetek mennyire mennek mélyre. Dr. Gyarmati Rita pszichológust kérdezte Zavaros Eszter és Perjési Tamás.
Orbán Viktor Törökország külügyminiszterével tárgyalt

Orbán Viktor Törökország külügyminiszterével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Mevlüt Cavusoglu török külügyminisztert, aki magyar kollégája, Szijjártó Péter meghívására érkezett Budapestre - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!