2022. 05. 25. Szerda Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

Csányi útonállóként jellemezte riválisát

Riválisát és a kormány birtokpolitikáját is bírálta a miniszterelnök jelenlétében Csányi Sándor. Az OTP-vezér, aki egyben mezőgazdasági nagybefektető is, Orbán Viktorral közösen avatta fel a KITE Zrt. új raktárközpontját. A nádudvari céget egy másik milliárdos, a műtrágyagyártással foglalkozó Bige László elől happolta el. Csányi útonállóként jellemezte Bigét, szerinte törvénytelen és egyoldalú szerződéses feltételek kicsikarására használja fel erejét. Az OTP elnöke egyértelművé tette azt is, hogy a nagybirtok visszaszorításával nem ért egyet. A kormány által kívánatosnak tartott birtokarány 80:20 százalék a kis- és középbirtokok javára.

A KITE raktárközpontja 1,4 milliárd forintba került, a nádudvari mezőgazdasági cégnek 75 ezer partnere van. „Ez a beruházás egy 5,6 hektáros telken kapott helyet, és az összes épületegyüttes mintegy 7000 négyzetmétert tesz ki” – mondta Szabó Levente, a társaság vezérigazgatója. Szalagátvágás helyett áruátadó lift beindításával avatták fel a raktárközpontot.

Ma már a nádudvari mezőgazdasági vállalat is Csányi Sándor agrárbirodalmát gyarapítja. A milliárdos bankár és mezőgazdasági befektető nem is hagyta szó nélkül a kormány új birtokpolitikáját, amely jelentős uniós támogatást von el a nagygazdaságoktól. „Bízom abban, hogy az elsősorban állattenyésztéssel és vetőmagtermeléssel foglalkozó integrátoroknál és integráltaknál a sikeres tevékenységhez szükséges földterület is rendelkezésre fog állni. Mindezek nélkül a maradék magyar élelmiszeripar hazai alapanyag-ellátása is veszélybe kerülhet” – fogalmazott.

A miniszterelnök avató beszédében stratégiai jelentőségűnek nevezte a mezőgazdaság fejlesztését. Orbán Viktor összefogásra, társulásra ösztönözte a termelőket. „A következő években a magyar vidékre irányított több mint 1200 milliárd forint fejlesztési forrásból támogassa minél több a magyar mezőgazdaság szereplőinek együttműködését, támogassa minél nagyobb összeg az integrációt!” – fogalmazott a miniszterelnök. Hozzátette, hogy szerinte a magyar mezőgazdaság és a vidék is jobban teljesít, mint korábban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Áradások Indiában

Több mint 800 ezer ember kényszerült otthona elhagyására Indiában az árvizek miatt.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

Hitlert éltette a jobbikos jelölt

Hitlert éltette közösségi oldalán az a jobbikos politikus, aki most a hat baloldali párt támogatásával az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltje lesz a június 26-i időközi választáson - írja a Magyar Nemzet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!