2023. 02. 02. Csütörtök Karolina, Aida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Csányi útonállóként jellemezte riválisát

Riválisát és a kormány birtokpolitikáját is bírálta a miniszterelnök jelenlétében Csányi Sándor. Az OTP-vezér, aki egyben mezőgazdasági nagybefektető is, Orbán Viktorral közösen avatta fel a KITE Zrt. új raktárközpontját. A nádudvari céget egy másik milliárdos, a műtrágyagyártással foglalkozó Bige László elől happolta el. Csányi útonállóként jellemezte Bigét, szerinte törvénytelen és egyoldalú szerződéses feltételek kicsikarására használja fel erejét. Az OTP elnöke egyértelművé tette azt is, hogy a nagybirtok visszaszorításával nem ért egyet. A kormány által kívánatosnak tartott birtokarány 80:20 százalék a kis- és középbirtokok javára.

A KITE raktárközpontja 1,4 milliárd forintba került, a nádudvari mezőgazdasági cégnek 75 ezer partnere van. „Ez a beruházás egy 5,6 hektáros telken kapott helyet, és az összes épületegyüttes mintegy 7000 négyzetmétert tesz ki” – mondta Szabó Levente, a társaság vezérigazgatója. Szalagátvágás helyett áruátadó lift beindításával avatták fel a raktárközpontot.

Ma már a nádudvari mezőgazdasági vállalat is Csányi Sándor agrárbirodalmát gyarapítja. A milliárdos bankár és mezőgazdasági befektető nem is hagyta szó nélkül a kormány új birtokpolitikáját, amely jelentős uniós támogatást von el a nagygazdaságoktól. „Bízom abban, hogy az elsősorban állattenyésztéssel és vetőmagtermeléssel foglalkozó integrátoroknál és integráltaknál a sikeres tevékenységhez szükséges földterület is rendelkezésre fog állni. Mindezek nélkül a maradék magyar élelmiszeripar hazai alapanyag-ellátása is veszélybe kerülhet” – fogalmazott.

A miniszterelnök avató beszédében stratégiai jelentőségűnek nevezte a mezőgazdaság fejlesztését. Orbán Viktor összefogásra, társulásra ösztönözte a termelőket. „A következő években a magyar vidékre irányított több mint 1200 milliárd forint fejlesztési forrásból támogassa minél több a magyar mezőgazdaság szereplőinek együttműködését, támogassa minél nagyobb összeg az integrációt!” – fogalmazott a miniszterelnök. Hozzátette, hogy szerinte a magyar mezőgazdaság és a vidék is jobban teljesít, mint korábban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Folytatni kell a hadiipari fejlesztéseket

Orbán Viktor: Folytatni kell a hadiipari fejlesztéseket

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Armin Pappergert, a német Rheinmetall hadi- és járműipari nagyvállalat vezérigazgatóját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Béky László emlékére

Béky László emlékére

Béky László természetgyógyász, életének 84. évében, példamutató méltósággal viselt betegség után tegnap este Teremtőjéhez költözött!
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!