2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Belföld

Családon belüli erőszak: az elkövetők szigorúbb szankciókra számíthatnak

A családon belüli erőszak elleni fellépésről egyeztetett az emberi erőforrások minisztere az ügyben létrehozott munkacsoporttal.

Az, hogy a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi tényállás lesz, szigorúbb büntetést jelent – mondta el Balog Zoltán a találkozót követően a sajtó képviselőinek. Ezzel a kiszolgáltatott helyzetben lévőket: a nőket, a gyermekeket, az időseket és a felnőtteket is szeretnék megvédeni.

Még vannak vitás kérdések, például az, hogy a lelki sérelem pontosan mit jelent, illetve hogy milyen együttélési viszonyokra vonatkozik majd a törvény. Balog Zoltán elmondta: lehetővé kívánják tenni, hogy a jelenlegi gyakorlattal szemben akkor is folytatódhasson az eljárás, ha a sértett visszavonja a feljelentést.

A normaszöveg elkészült. Ezt társadalmi egyeztetés fogja követni, és csak ezután nyújtják be a parlamentnek –  számolt be a miniszter sajtótájékoztatóján elhangzottakról a Hír Televízió helyszíni tudósítója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!