2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Csaknem 1000 embert tudnak ellátni, új épületben költöztek

Átadták Baján a Cédrus Református Egyesített Intézményének új konyháját és a fogyatékkal élők nappali ellátását szolgáló épületét. A fél milliárdos beruházást az egyház saját erőből finanszírozta.

  • Csaknem 1000 embert tudnak ellátni, új épületben költöztek

A Református Egyház 10 éve vette át a városban a szociális ellátást. A régi épületet kinőtték, a most átadott újban a 600 adagos konyha mellett a fogyatékkal élők nappali ellátása is ide költözik.

„Mindezt mi szolgálta és mi kezdeményezte? Azok az áldott szemek, amik észrevették, hogy hol van a szükség. Az áldott fülek, melyek meghallották, hogy hol kérnek valamit, és az áldott kezek, akik utána munkálták a szükségben élők javát” – így a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda vezetője, Beszterczey András.

Tíz éve mintegy 500 embert tudtak ellátni, ez mostanra majdnem a duplájára nőtt. Az intézményben kezdetben ötvenen dolgoztak, mára ez a szám az önkéntesekkel és a segítőkkel együtt 170-re nőtt.

„Azt gondolom, hogy annak idején jó döntés volt, ami megszületett, és hát mindannyiunknak köszönet ezért a tíz évért. A városnak, az egyháznak, a fönntartónak. Merthogy oly sok fejlődés történt az elmúlt tíz esztendőben és időszakonként – ez is elhangzott már itt – mindig össze tudtunk gyűlni és ünnepelni” – hangsúlyozta az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

A Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény konyhájának felszereltsége és technológiája kiemelkedően magas színvonalú. Az egyház dunamelléki püspöke szerint az ország három legjobbja között van.

„Ha jól értesültem, így kell mondani, sorrendben A, C, M. Audi, Cédrus, Mercédesz. Merthogy Magyarországon csak az Audinak, a Mercédesznek és a Cédrusnak van ilyen konyhája” – emelte ki a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, Bogárdi Szabó István. 

A csaknem 500 milliós beruházást a Református Egyház állami és uniós támogatás nélkül saját költségvetéséből finanszírozta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!