2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Csak azt nem lopták el, ami le volt betonozva

Újra áll a kerítés az egerlövői temető körül. A korábbi, adományokból felépített kerítést múlt hét pénteken lopták el a borsodi faluból. Az eseten felháborodtak a helyiek, egy környékbeli vállalkozó pedig pár nap alatt újra elkészíttette a mintegy egymillió forintos kerítést.

  • Csak azt nem lopták el, ami le volt betonozva

Az egerlövői temető kerítéstartó oszlopai még állnak, a kerítés azonban hiányzik. Egy éjszaka alatt lopták el a 62 darab kovácsoltvas elemet.

„Azok, akik elvitték, bűnhődjenek érte, úgyhogy ilyen még nem volt Egerlövőn. Ezt tudom mondani róla. Hát meglepett mindenkit” – fogalmazott egy feldúlt helybéli.

Egy éve a Borsod megyei falu közössége gyűjtötte össze a mintegy egymillió forintot a kerítésre. Múlt hét pénteken azonban már csak a hűlt helyét találták. Ismeretlenek leszerelték és elvitték mind a 139 méternyi vasat. A tolvajoknak nem volt nehéz dolguk, az elemek ugyanis nem voltak az oszlopokhoz hegesztve, csak a csavarokat kellett kiszedni belőlük.

Egy környékbeli vállalkozó úgy döntött új kerítést készíttet a temető köré. Ezen kívül kétszázezer forintot is felajánlott a nyomravezetőnek.

„Azért csoda ez a történet, mert mindenki tulajdonképpen azt rakta bele, ami az elvárható legjobb. Ugye volt itt egy DJ srác, aki nekem jó barátom, és ő szólt a médiának, akkor a médiában megfutott, az valóban úgy működött, mint egy igazi közvetítő közeg, hogy összekötötte azokat az embereket, akik segítségre szorulnak, és akik segítséget tudnak adni. És hát a testvérünk, aki tehetősebb, ő is pontosan úgy viselkedett, ahogy egy tehetős embertől az elvárható, és ebből összerakódott egy csoda” – mondta Kordos Attila lelkipásztor.

Az új kerítést társadalmi munkában az egyházközség tagjai tették fel. A darabokat odahegesztették, és térfigyelő kamerákat is szerelnek majd a temető környékére.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!