2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Párizs szeme - Brassai Gilbert

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

Cohn-Bendit bődületesen mellétrafált + Videó

Az Orbán-kormány bírálóihoz ezúttal is csatlakozott az Európai Parlament zöld frakciójának vezetője, Daniel-Cohn Bendit. Ismert, az Európai Bizottság megindítja a kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen.

Az Európai Bizottság három kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen – jelentette be José Manuel Durao Barroso. Az eljárások egyike a jegybank függetlenségét érintő szabályozással kapcsolatos, egy másikat a bírói tevékenység felső korhatárára vonatkozóan, egy harmadikat pedig az adatvédelmi hatóság függetlenségére vonatkozó szabályokat érintően indítanak.

Daniel-Cohn Bendit volt az, aki egy éve ordítva osztotta ki Orbán Viktort, amikor a miniszterelnök a magyar uniós elnökség programját ismertette Strasbourgban. A francia politikus ezúttal az igazságszolgáltatási reformot kifogásolta, de szavaiból kiderült, hogy az alapvető tényekkel nincs tisztában. Ő ugyanis úgy tudja, hogy a nyugdíjkorhatár csökkentése az alkotmánybírákat érinti. Daniel Cohn-Bendit szerint politikai döntés született, mivel az Alkotmánybíróság „elmeszelte” azokat a döntéseket, törvényeket, amelyeket a kétharmados többség hozott. Mint fogalmazott: „szembehelyezkedett a kormánnyal és megbüntették”.

Eközben az intézkedés az igazságszolgáltatásban dolgozó bírákra vonatkozik. Az alkotmánybírák esetében az Alkotmánybíróságról szóló új törvény meghagyta a 70 éves nyugdíjkorhatárt. Amikor a Hír TV riportere rámutatott tévedésére, Cohn-Bendit a magyar újságírókat kezdte szidni, hogy azok miért védik a kormányt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!