2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

City Troli indul a Fővám és Lehel tér között

Új járatot indít szombattól a Budapesti Közlekedési Központ. A hétvégenként közlekedő City Troli a Fővám tér és a Lehel tér között szállítja az utasokat.

  • City Troli indul a Fővám és Lehel tér között

Megszokott jármű új felirattal: szombattól közlekedik a Fővám tér és a Lehel tér között az új City Troli, amely belvárosiak, a bevásárlók és a turisták kedvelt járata is lehet, hiszen útvonala érinti a Fővám téri vásárcsarnokot, a Hold utcai és a Lehel téri piacot is. A fejlesztés célja ugyanakkor a károsanyag kibocsátás csökkentése is.

Az egész City troli koncepció egyébként szerves része annak a főváros által kitűzött közlekedéspolitikai célnak az elérésében, hogy a belvárostól kezdve szépen koncentrikusan kifelé haladva tegyük minél inkább zéró emisszióssá Budapestet és ahol a legnagyobb a forgalom, legnagyobb az intenzitása a közlekedésnek ott kell megtennünk értelemszerűen ezeket az első lépéseket– mondte el Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója.

Az új útvonalon forgalomba álló troliknak már nincs szüksége felsővezetékre,a távolságot a forgalomtól függetlenül üzembiztosan meg tudják tenni a feltöltött akkumulátor segítségével, ezzel a technológiával évtizedekre számol a BKV.

"Körülbelül 4 kilométert tud már ez a jármű, amiből már 36 üzemel Budapest utcáin ön járva közlekedni és az a 21 jármű is, ami rövidesen, hónapokon belül forgalomba áll szintén 4 kilométert fog tudni felső vezeték nélkül közlekedni, ez lényegében, gyakorlatilag ha konkrétan jelenleg a Belvárosról beszélünk ez egy teljes értékű lehetőséget ad arra, hogy mondjuk egy ilyen szakaszon, mint a ismertetett Fővám tér, Lehel tér szakaszokon ön járva tegyük meg az utat." – nilyatkozta a BKV autóbusz és trolibusz üzemeltetési vezérigazgató-helyettese, Szedlmajer László.

Ha a tesztek rendben mennek tovább javulhat a parkolási helyzet az V. kerületben, mondta a HírTv-nek Belváros Lipótváros polgármestere. Szentgyörgyvölgyi Péter elmondta. tavasszal egy eddig ismeretlen, valós idejű parkolást segítő alkalmazás indulhat. Minden parkolóhely alá, magába a burkolatba mint egy 10 centi hosszú kis lukat kell fúrni és egy 200 forintos méretű kis perselyt helyezünk le, ez maga az érzékelő, ez a lelke. És nyilván lesz ingyen letölthető applikáció, ami látja az ember a térképen, hogy hol van ott zöld, vagy piros pötty

A City Troli járatai szombaton és vasárnap nap közben, fél óránként közlekednek majd a Fővám tér és a Lehel tér között.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!