2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

„Cionista bérenc” - így támadta Orbán Viktort Gyöngyösi Márton + videó

Újabb megdöbbentő tények cáfolják a Jobbik évek óta hangoztatott úgynevezett néppártosodásának, illetve konzervatív fordulatának hitelességét - hívta fel rá a figyelmet az Origo.

  • „Cionista bérenc” - így támadta Orbán Viktort Gyöngyösi Márton + videó

A lap birtokába került belső levelezésük ugyanis változatlanul a régi idők otromba antiszemitizmusát mutatja. Az e-mail-váltás 2020. január 9-én, Gyöngyösi Márton, európai parlamenti képviselő, jelenlegi pártelnök, akkori elnökhelyettes, illetve Stummer János akkori Jobbik-alelnök, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke között zajlott.

A Jobbik vezérkara azt vitatta meg, hogy milyen álláspontot alakítsanak ki „az iráni helyzettel kapcsolatban" megfogalmazott közleményükben. Az aktualitást az adta, hogy az Egyesült Államok likvidálta az iráni kémfőnököt, a terrortámadásokért felelős Kászim Szulejmánit.

Gyöngyösi Márton a készülő közlemény szövegéhez fűzött észrevételei egyikeként szó szerint a következőket írta Stummernek:

Orbán provokációnak is beillő megjegyzését nem akartam közvetlenül kommentelni, inkább indirekt módon, az USA lépésének kritikáján és elítélésén keresztül. Legszívesebben azt írtam volna, hogy egy cionista bérenc, a lubovicsi szekta foglya, de ebből nem biztos, hogy jól ki lehet jönni.

A Jobbik jelenlegi elnöke tehát a párt belső levelezésében Orbán Viktor miniszterelnököt olyan sértőnek szánt megjegyzésekkel illette, amelyeket csak a szélsőséges antiszemita, zsidógyűlölő körökben szokás hangoztatni.

A témában kapcsoltuk Deák Dánielt, a XXI. Század Intézet vezető elemzőjét:

Fotó: Gyöngyösi Márton

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A YouTube törölte a neves influenszer CPAC-es beszédét + videó

A YouTube törölte a neves influenszer CPAC-es beszédét + videó

Eva Vlaardingerbroek, holland politikai kommentátor is a CPAC Hungary előadói között volt és előadásában arról beszélt, hogy „a fehér európaiakat egyre gyorsuló ütemben cserélik le a saját országukban, és ez a civilizációnk végét fogja jelenteni, ha nem fordítjuk meg a dolgokat”.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!