2024. 03. 02. Szombat Lujza napja
Jelenleg a TV-ben:

Arról jöttem én... - A Color együttes története

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Cinkotai polgármester: Nem lesz pláza a volt cinkotai strand területén

Nem lesz pláza a volt cinkotai strand területén, Karácsony Gergely főpolgármester levélben tájékoztatta a XVI. kerület vezetését, hogy nem minősíti át a volt strand területét plázaépítésre alkalmas területté - jelentette be Kovács Péter (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere csütörtökön.

  • Cinkotai polgármester: Nem lesz pláza a volt cinkotai strand területén

A XVI. kerület polgármester a volt cinkotai strand előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a XVI. kerületi kertvárosi konzultációt követően, a kerületi összefogásnak köszönhetően a főpolgármester "meghátrált" és arról tájékoztatta, hogy - bár szerinte "jó ötlet", hogy a volt strand területén plázaépítésre alkalmas területet hozzon létre a főváros -, mérlegelve a kerületi lakosok aggályait, úgy döntött, nem minősíti át a volt strand területét, az marad továbbra is rekreációs terület. A polgármester közlése szerint Karácsony Gergely minderről február végén hoz döntést.

Szatmáry Kristóf (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón arról beszélt, "csatát nyertek", sikerült elhárítani a veszélyt, hogy a főváros átminősítse a volt strand területét. Hozzátette: ettől azonban nem oldódik meg véglegesen a volt strand helyzete, amely jelenleg elhanyagolt.

Bejelentette: Kovács Péter polgármesterrel egyeztetve kezdeményezi, hogy - mivel annak idején a főváros adta el a területet -, most a kerülettel közösen vásárolja vissza azt, hogy zöld közösségi térré tudják alakítani.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Arat a kolera

Arat a kolera

Tanzániában legkevesebb 26 ember életét követelte a kolera, amelynek járványa a kelet-afrikai ország tíz régióját sújtotta január 5. és február 8. között - közölte a helyi egészségügyi minisztérium.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!