2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Ciki a baloldali sajtónak az őszödi beszéd

  • Ciki a baloldali sajtónak az őszödi beszéd

Jó reggelt kívánok a baloldali pártsajtónak. Ma van az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének tizenötödik évfordulója. Nem, nem a kormánypropaganda, hanem a naptár szerint. Nyitom is a Telexet, 444-et, 24-et, hogy ne a lakájmédia hazug, kontextusból kiragadott értelmezését kelljen olvasnom, de csalódásom mérhetetlen. Itt van ez a hatásában mérhetetlen, máig aktuális, irodalmi értékeket sem nélkülöző, éleslátásról, hazaszeretetről, önfeláldozásról tanúskodó, korszakos remekmű, és sehol egy megemlékezés, értő elemzés? Sehol egy publicusos, republiconos méltatás alátámasztva közvélemény-kutatási adatokkal, hogy milyen jól fogadta a választópolgár a baloldal megújítójának ma is érvényes szavait? Nagyon méltánytalanul bántok Gyurcsány retorikai csúcsteljesítményével! Nektek nem ér meg egyetlen cikket sem az ellenzék vezetőjének szenvedélyes igazságbeszéde?! Pedig mennyiszer hangoztattátok, hogy a jobboldali sajtó manipulálta a szocialista miniszterelnök szavait. Holott akkor, ott a kormányüdülőben született meg a Haza terheit a vállaira vevő lánglelkű reformer, aki szembeszegülve pártja maradi gondolkodásával egyedül emelte fel a csüggedt baloldalt. Igen, véget kellene vetni a bérklaviaturisták és propagandamunkások hamis interpretációjának. A zseniális miniszterelnöki stáb nem azért szivárogtatta ki ezt a nagyszerű szöveget, hogy fideszes percemberkék gúny tárgyává tegyék! Egyszer és mindenkorra a legmagasabb polcra kell helyezni Gyurcsányt, olyan nagy elődök mellé, mint Széchenyi, Kennedy vagy Martin Luther King.

Hogy mit motyogtok? Kicsit hangosabban, mert nem hallom..., hogy az őszödi beszéd nagyon ciki nektek..., sőt, szégyen?

Ja, így már értem, miért nem írtok róla.

Szikszai Péter

 

Fotó: MTI/Beliczay László

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!