2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Cigány autonómia

A cigány autonómiáról is egyeztetett a Momentum Európa parlamenti képviselőjével Kamarás István, az Opre Roma Párt elnöke. A szervezet vezetője szerint a romák integrálása harminc éve megoldatlan, ezért ha nem történik változás, kénytelenek lesznek saját tartományt létrehozni Magyarországon. A Mi Hazánk Mozgalom felszólította a Momentumos Donát Annát, hozza nyilvánosságra, támogatja-e a roma szervezet ötletét.

  • Cigány autonómia

Több mint egyórás egyeztetésen vett részt a közelmúltban az Opre Roma Párt vezetője, és Donát Anna, az LMP Európa Parlamenti képviselője, derült ki a párt elnökének közösségi oldalán megjelent videójából.

"Azt is elmondtam neki, hogy amennyiben mi nem látjuk a garanciát arra, hogy elindul valami változás, és 30 év folyamatát nézzük, és még mindig ugyanott fogunk tartani, akkor nekünk muszáj lesz a saját sorsunkról, saját unokáinkról, gyerekeinkről gondoskodni. És akkor nem tudunk mást mondani, mint az autonómiát. Ez utolsó mentsvárként jönne, de lassan azt érzem, hogy ez lesz az első, hisz senki nem tud más alternatívát felmutatni."

- mondta Kamarás István, az Opre Roma Párt elnöke.

Az Opre Roma Párt 2017-ben vetette fel először az önálló cigány köztársaság gondolatát. A terv szerint négy Északkelet-magyarországi megye, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg területén hoznák létre a roma tartományt.

"Én azt gondolom, nemcsak politikusként, hanem borsodi lakosként is, hogy az itt élőknek joguk van tudni, hogy a Momentum mit gondol erről a kérdésről. Illetve azt is el kell mondanom, hogy itt élőként is, hogy teljes mértékben elutasítjuk egy ilyen tartománynak a létrehozását. Én azt gondolom, hogy Magyarország területi integritása mellett mindenkinek ki kell állnia a magyarországi pártok közül, és azt gondolom, hogy a magyar emberek jó része is ki fog állni Magyarország területi integritása mellett."

- jegyezte meg Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj Zemplén megyei elnöke.

A Mi Hazánk Mozgalom tavaly áprilisban fel is jelentette az Opre Roma Pártot az alkotmányos rend megdöntésére irányuló kísérlet miatt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!