2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Napi aktuális 00:10

Belföld

Célegyenesbe fordult a Budapesti Corvinus Egyetem modellváltása

Az új modell finanszírozásához az állam biztosítja majd az eszközöket. - mondta el Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter hozzátette: a cél, hogy a Corvinus egyetem a világ 200, Európában pedig a 100 legjobb felsőoktatási intézmény közé kerüljön.

  • Célegyenesbe fordult a Budapesti Corvinus Egyetem modellváltása

Júliustól alapítványi fenntartásba kerül a Corvinus - közölte az innovációért és technológiáért felelős miniszter. Palkovics László hangsúlyozta nagy lépés ez a magyar oktatás számára és ezzel olyan területre merészkednek, aminek eddig nem voltak hagyományai Magyarországon.

"Az elmúlt időszak sok munkával telt és szeretném megköszönni mindenkinek, aki ebben a munkában részt vett. Az egyetem rektorának, kancellár asszonynak, az egyetemi kollégáknak. Egy olyan területre merészkedtünk, aminek nem voltak hagyományai Magyarországon. Részben nem volt hagyománya annak, hogy létezik vagyonkezelő alapítvány és annak meg pláne nem volt hagyománya, hogy ezek az alapítványok egyetemeket is fenntartásba tudnak venni. Ezt a munkát elvégeztük, ennek a jelenlegi állapota az, hogy tegnap este aláírtam azokat a dokumentumokat amelyek az alapítvány, alapító-okiratát jegyezték, ezeket be fogjuk nyújtani a cégbíróságra" - mondta el Palkovics László. 

Azzal, hogy az állam a gazdasági képzés "fellegvárát" átadta még versenyképesebb intézmény lesz a Corvinusból - ezt a kuratórium elnöke mondta. Hernádi Zsolt kiemelte: ezentúl a kuratórium biztosítja az egyetem fejlődését.

"Itt igazából mindent tudunk hogy mi fog történni. Nem azért tudjuk mert pontosan a stratégiáról szóló könyvvel érkeztünk ide, hanem azért tudjuk, mert ezek a kockázatok kiszámíthatóak, ezek a kockázatok kezelhetőek és az az oktatói gárda, szakember gárda, aki itt dolgozik és eddig is rengeteget tett azért, hogy próbáljuk meg jobban csinálni. Most meg is kapja ezt a lehetőséget."

Hernádi Zsolt hozzátette: céljuk az, hogy Corvinus egyetem egy teljesen új pályára áll a versenyképesség, a kiválóság és a tehetséggondozás terén.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Lezajlott a tíz az egy ellen vita + videó

Vezércikk - Lezajlott a tíz az egy ellen vita + videó

Tizenegy EP-listát állító párt listavezetője vívott szópárbajt. Boros Bánk Levente, Szabó László és Fricz Tamás elemezték a vitán elhangzottakat. Valóban EP-vitát láttunk? Hiszen semmi más nem hangzott el, mint amit az elmúlt 14 évben hallottunk? Vajon, melyik ellenzéki politikus tudta bizonyítani, hogy jobban Orbán-ellenes, mint a másik?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!