2020. május 30.,
szombat, Janka, Zsanett napja

Célegyenesbe fordult a Budapesti Corvinus Egyetem modellváltása

Hír TV

2019. április 24., szerda 15:16

Az új modell finanszírozásához az állam biztosítja majd az eszközöket. - mondta el Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter hozzátette: a cél, hogy a Corvinus egyetem a világ 200, Európában pedig a 100 legjobb felsőoktatási intézmény közé kerüljön.

Júliustól alapítványi fenntartásba kerül a Corvinus - közölte az innovációért és technológiáért felelős miniszter. Palkovics László hangsúlyozta nagy lépés ez a magyar oktatás számára és ezzel olyan területre merészkednek, aminek eddig nem voltak hagyományai Magyarországon.

"Az elmúlt időszak sok munkával telt és szeretném megköszönni mindenkinek, aki ebben a munkában részt vett. Az egyetem rektorának, kancellár asszonynak, az egyetemi kollégáknak. Egy olyan területre merészkedtünk, aminek nem voltak hagyományai Magyarországon. Részben nem volt hagyománya annak, hogy létezik vagyonkezelő alapítvány és annak meg pláne nem volt hagyománya, hogy ezek az alapítványok egyetemeket is fenntartásba tudnak venni. Ezt a munkát elvégeztük, ennek a jelenlegi állapota az, hogy tegnap este aláírtam azokat a dokumentumokat amelyek az alapítvány, alapító-okiratát jegyezték, ezeket be fogjuk nyújtani a cégbíróságra" - mondta el Palkovics László. 

Azzal, hogy az állam a gazdasági képzés "fellegvárát" átadta még versenyképesebb intézmény lesz a Corvinusból - ezt a kuratórium elnöke mondta. Hernádi Zsolt kiemelte: ezentúl a kuratórium biztosítja az egyetem fejlődését.

"Itt igazából mindent tudunk hogy mi fog történni. Nem azért tudjuk mert pontosan a stratégiáról szóló könyvvel érkeztünk ide, hanem azért tudjuk, mert ezek a kockázatok kiszámíthatóak, ezek a kockázatok kezelhetőek és az az oktatói gárda, szakember gárda, aki itt dolgozik és eddig is rengeteget tett azért, hogy próbáljuk meg jobban csinálni. Most meg is kapja ezt a lehetőséget."

Hernádi Zsolt hozzátette: céljuk az, hogy Corvinus egyetem egy teljesen új pályára áll a versenyképesség, a kiválóság és a tehetséggondozás terén.

Hír TV