2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Búzagyűjtő nap

Búzagyűjtő napot tartottak a Baranya megyei Sombereken. A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem kezdeményezés célja, hogy a Kárpát-medence magyar gazdái búzájuk egy részét rászoruló gyermekek ellátására ajánlják fel.

  • Búzagyűjtő nap

A Magyarok Kenyere jótékonysági program 2010-ben Baranya megyéből indult. Azóta a gazdák évről évre több búza adományt ajánlanak fel.

Mi is szeretnénk segíteni. Sok szegény sorsú gyerek van itt hon és külföldön is és ezzel talán hozzá tudunk járulni, hogy boldogabban teljenek a napjaik, és mindig legyen friss, jó minőségű kenyér az asztalukon

- mondta Schmidt Tamás, gazda. 

2013 óta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége közösen szervezi a gyűjtést.

Baranyában a termésátlagok azért nem az igazán úgy alakultak, mint a tavalyi évben, de a gazdálkodóknak az adakozó kedve igen magas és megnőtt.

- fogalmazott Rittlinger József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya megyei elnöke. 

Baranyában minden eddiginél több, csaknem 40 tonna búza gyűlt össze.

A magyar gazdák meg tudják itt mutatni, hogy az összefogás eredményeképpen, ha nekik jól megy, ha ők összefognak, akkor jól megy a határon túl is.

- mondta a Baranya megyei kormánymegbízott, Horváth Zoltán.

2018-ban 19 magyarországi megyéből és 12 határon túli régióból több mint 5000 felajánlás érkezett. Az összegyűlt búzaadomány meghaladta a 600 tonnát. Ez 80 ezer rászoruló gyermeknek biztosított magyar kenyeret. A szervezők idén hasonló mennyiségre számítanak.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.
Emlékük legyen áldott + videó

Emlékük legyen áldott + videó

A Parlamentben is megemlékeztek a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon, április 16.-án kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A Mazsihisz elnöke emlékeztetett, a zsidókat ma Izraelben érő véres támadások után ismét magasra csapott az antiszemitizmus lángja a világban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!