2024. 02. 26. Hétfő Géza napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Buszgyártó cégekkel kötött együttműködési megállapodást a MÁV

A MÁV együttműködési megállapodást kötött két buszgyártó céggel, az INTER Traction Electrics Kft.-vel (ITE Kft.) és a BM HEROS Zrt.-vel - közölte a vasúttársaság az MTI-vel pénteken.

  • Buszgyártó cégekkel kötött együttműködési megállapodást a MÁV

A megállapodás szerint a résztvevő társaságok üzleti együttműködési rendszert alakítanak ki gyártási folyamatok modernizálására. Ennek érdekében a MÁV a Szolnoki Járműjavítóba tervezett gyártósorát úgy alakítja ki, hogy a két cég gyártmányait ott is el lehessen készíteni - közölték.

A MÁV a járműgyártás fejlesztését reméli a tervezett korszerűsítésektől. Mint írták, a Szolnoki Járműjavító egyedileg fejlesztett gyártó- és vezérlő berendezései saját maguk fogják összehangolni a működésüket emberi beavatkozás nélkül, javítva a termelés hatékonyságát és minőségét. Az öntanuló mesterséges intelligencia, amelyre a leendő gyártási környezet épül, illeszkedik a MÁV fejlesztési irányaihoz - tették hozzá.

A közlemény kiemelt célnak nevezi a szolgáltatások összekapcsolását, az utasbarát, környezettudatos és költséghatékony közösségi közlekedés megteremtését. Az együttműködések az ehhez szükséges fejlesztéseket hangolják össze, segítenek kiaknázni a digitalizációban és az automatizálásban rejlő lehetőségeket, versenyképes gazdasági környezetet teremtenek. A MÁV ezért más buszgyártó társaságokkal is tervez együttműködési megállapodásokat, és megkezdte az előkészítő egyeztetéseket - olvasható a közleményben.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!