2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Bús kétlépcsős dugódíjat vezetne be + Videó

Kétlépcsős dugódíj bevezetését javasolná Óbuda polgármestere. Bús Balázs szerint a belső határ a Hungária körút, a külső pedig maga a városhatár lehetne. Tarlós István szerint viszont nem reális, hogy a fővárosi dugódíj övezethatára egészen a városhatárig terjedjen, mert akkor minden Budapestre érkező autósnak dugódíjat kellene fizetnie.

Óbuda polgármestere szerint amióta a belső kerületek nagy részében fizetni kell a parkolásért, a külső kerületeket lényegében P+R parkolónak használják az autósok, azaz otthagyják a kocsikat és tömegközlekedéssel folytatják útjukat.

– A kerület egyszerűen nem tudja lassan elkerülni,hogy a fizető parkolást bevezesse. Pont azért, mert a főváros nem épít a városhatáron kellő számú P+R-t, és a dugódíjjal tovább rontaná ezt a helyzetet. Egy olyan szorításba kerül Óbuda, hogy be kell vezetni a parkolást, pedig ez elkerülhető lenne – jelentette a Hír TV-nek Bús Balázs.

Az óbudai polgármester kétzónás dugódíj bevezetésével oldaná meg a problémát. A belső határ a Hungária körút lenne, a külső pedig a városhatár. Ha a BKK csak azt erőlteti,hogy csak a belvárosnál húzódjon a dugódíj, akkor azzal végleg lemond a külső kerületekről. Hiszen a külső kerületek viselik most is az agglomeráció terheit. Tarlós István szerint Bús Balázs javaslata nem kivitelezhető.

– Soha nem szólt hozzá közlekedéspolitikai kérdésekhez. Lehet, hogy azóta változott valami. Azt, hogy a városhatáron legyen a dugódíj határa, pillanatnyilag nem látjuk egy meggyőző érvnek, vagy álláspontnak – tette hozzá Tarlós István főpolgármester.

A főpolgármester szerint ahhoz, hogy 2014-ben bevezessék a dugódíjat, megfelelő P+R hálózatnak kell működnie. Budapesten mindössze 4600 ilyen parkoló van, ebből csak 250 található Óbudán, míg Bécsben például 32 ezret alakítottak ki.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!